Kátyús volt

2023.06.06. 19:30

Burkolatfelújítás Zalaegerszegen, a Stadion utcában

A Stadion u. 2-4. számú ház északi oldalán, az autóbusz állomás közelében lévő parkoló és lakóút burkolatának állapota az évek során jelentősen leromlott, egyenletlen, kátyús volt.

Arany Horváth Zsuzsa

Balaicz Zoltán és Böjte Sándor a zalaegerszegi autóbuszállomás melletti felújított útszakaszon Fotó: Pezzetta Umberto

A parkolók mélysége sem volt megfelelő, nem biztosította a nagyobb gépjárművek szabályszerű megállását. A szelektív hulladékgyűjtő konténereket rendezetlenül, a parkolókban helyezték el. Mindezt orvosolta az a burkolatfelújítási munka, melyet a Kovács Károly Városépítő Program keretében valósítottak meg 2022 novembere és 2023 májusa között.

Az elkészült felújítás helyszínén június 6-án tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán és Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője. Elmondták, a lakók régi, jogos kérése teljesült a felújítással, melynek keretében  a lakóingatlan keleti és északi oldalán lévő mintegy 208 méter hosszú lakóútszakasz újult meg aszfaltburkolattal 4 méter szélességben. A társasház garázsbejáróinak szintjét egyedileg a burkolatszinthez kellett igazítani 214 méter süllyesztett szegélysor beépítésével és a gyeprács átépítésével. A meglévő merőleges beállású parkolók helyett, azok zöldterület felé történő szélesítésével szabványméretű ferde/merőleges beállású, összesen 40 db parkolót alakítottak ki, illetve kettő szelektív hulladékgyűjtő szigetet a konténerek tárolására. A parkoló lehatárolására 252 méter hosszan új kiemelt szegélysor épült. A munkálatok során felújították a Stadion utcai útcsatlakozást, a Stadion u. 4. bejáratától délre lévő területet és a rézsűs támfalat is. Átépítették az autóbuszállomás megközelíthetőségét biztosító tereplépcsőt és járdaburkolatot is.

Kicserélték a csapadék- és szennyvízakna-fedlapokat és szűkítőket, és négy víznyelőakna rekonstrukciója is megtörtént. A kivitelezési munkálatokat a Szabadics Zrt. és Horváth - Ép Kft. Konzorcium végezte el bruttó 87 millió 464 ezer forint értékben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában