Zaol podcast

2023.06.09. 07:00

A Zalaegerszegért-díjas Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület a Zaol-podcast vendége

Őrmesteri vezényszóra, a hadnagy és a zászlót vivő őrvezető felvezetésével masíroztak a Zalai 47-es honvédek a Zalai Hírlap stúdiójába, akikkel a videófelvételen arról is beszélgettünk, hogy a mai legények miként válhatnak a katonai bemutatókat és az ünnepségeken részt vevő civil szervezet tagjaivá.

Mozsár Eszter

A honvédek a stúdióban. Hátsó sorban Cseh Valentin honvéd, Tóth László honvéd, Béres Márton honvéd és Béres Gyula őrvezető. A mikrofonnál Sümegi László őrmester és Németh Dezső elnök.

Fotó: Mozsár Eszter

Németh Dezső elnök és Sümegi László titkár többek között arról mesélt, hogy milyen a zalai honvédek egyenruhája, fegyverzete, mely csatákat elevenítik meg látványos bemutatóikkal, milyen az alaki kiképzés, hány vezényszót használnak. A jövőre tíz esztendős egyesület – ami egyben egy jól összeszokott baráti társaság – legfőbb célja az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharcban részt vett zalai honvédek emlékének, a Zala vármegyei vonatkozású eseményeknek a megőrzése, s ezek bemutatása, mind szélesebb körben való megismertetése. Eközben szoros barátságot ápolnak több, hasonló céllal létrejött hazai és Kárpát-medencei társasággal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában