Élen állsz, és messze látszol…

2023.06.02. 16:00

A város pedagógusait köszöntötték Hévízen

„Ezzel az ünnepséggel szeretnénk megköszönni önöknek, hogy gyermekeinkkel foglalkoznak, s elkísérik őket a felnőtt kor küszöbéig – velünk, mellettünk, és bizony sokszor helyettünk.”

Péter B. Árpád

Papp Gábor Nagy Lászlót idézve úgy fogalmazott: „Mert élen állsz, és messze látszol, sose feledd: példa vagy!”

Fotó: Péter B. Árpád

Így fogalmazott Papp Gábor, Hévíz polgármestere a fürdőváros pedagógusnapi fogadásán, amelyen Porkoláb Tamás gyenesdiási humorista szórakoztatta az iskolai s óvodai dolgozókat, pedagógusokat.

Beszédében a városvezető emlékeztetett: e szakma képviselői kicsit a szülők szerepét is betöltik, s persze nagyok a társadalmi elvárások feléjük. Ezzel együtt a gazdasági és politikai változások mindenkor a legérzékenyebben érintették a pedagógusok rétegét, akárcsak az egészségügyben dolgozókat.

„Nem elég, ha a pedagógus tanár, bizony szülőnek, sőt sokszor pszichológusnak is kell lennie”…
Fotó: Péter B. Árpád

– Látom a nehézségeket, buktatókat, az elvárásokat a szülőktől, a vezetőktől, a tankerülettől – mondta Papp Gábor. – Látom a küzdelmeket. Tudom, hogy egy pedagógus munkája soha nem a reggeli becsengetéssel kezdődik és a délutáni kicsengetéssel ér véget, hogy a szünetek csak kívülről tűnnek szépnek és felhőtlenül pihenősnek, s hogy egy pedagógusnak örök készenlétben kell lennie.

Kijelentette: nem elég, ha a pedagógus tanár, bizony szülőnek, sőt sokszor pszichológusnak is kell lennie.

Papp Gábor felidézte, „a rossz emlékű Covid-járvány és az iskolabezárások sok embernek megmutatták, hogy a tanítás nem gyerekjáték, nem ért hozzá mindenki”. Leszögezte, örömteli hogy Hévízen „sok olyan pedagógus dolgozik, akit gyermekeink követni tudnak és akarnak, akire példaképként tekinthetnek és nyugodt szívvel bízhatjuk fiataljainkat, míg mi a családunk fenntartásán fáradozunk”.

Porkoláb Tamás műsora önfeledt szórakozásra hívta a város pedagógusait
Fotó: Péter B. Árpád

A polgármester arról is szólt, nem véletlen, hogy a város kitüntetettjei között sok a pedagógus: a közösség ezzel is elismeri, hogy nagyra értékeli a munkájukat, és azt a sok-sok pluszfeladatot, amit a tanítás mellett magukra vállalnak, sokszor hétvégéjükön, ünnepnapokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában