Szervusztok Pajtikák!

2023.05.27. 19:30

Zalaegerszegre érkeztek az óriásbábok

A vásári komédiák hangulatát idézte fel szombaton délután a Díszt téren a brit Clive Chandler (a The Walking Tall Company vezetője és rendezője), aki sétáló óriás barátait hozta el a 10. színházi olimpiára.

Mozsár Eszter

Óriásbábok a zalaegerszegi Dísz-téren

Fotó: Mozsár Eszter

A Pro Urbe-díjas Griff Gábszínház az angol társulat produkciójával kezdte meg a Bábművészeti Világtalálkozót. A téren vidáman táncoltak a gyerekek és a felnőttek egyaránt a mókás figurákkal, követték minden lépésüket, kezet ráztak velük. Az óriások után Clive Chandler világírű Punch és Judy Show-ja mutatkozott be, illetve a TrappTop Flotta: A Nap és a Hold elrablása és Sarkadi Bence Világjáró marionettjei következtek. 

A hazánkban zajló 10. színházi olimpiára eljöttek a világ legismertebb bábtársulatai közül is jó páran. Fellépők érkeztek a Föld minden tájáról, még Ausztráliából, valamint Észak- és Dél-Amerikából is. A találkozó résztvevői 12 városban félezer előadást tartanak. Az első nap - május 27. - fellépői közé tartoznak az angol óriásbábosok, gólyalábasok, valamint kesztyűbábosok, majd Sarkadi Bence a Világjáró marionetteket mutatja be

A programsorozat június 3-án, és 10-én folytatódik, zárása június 16-18-án lesz az Egerszeg Fesztivál Takarékon háromnapos rendezvényén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában