Gyermeknap

2023.05.29. 17:00

Zala tűzoltói is nyitott szertárkapukkal várták az érdeklődő nebulókat és szüleiket

Mindegyik zalai tűzoltó-parancsnokságot gyermekzsivaj hangja töltötte be május utolsó vasárnapján, gyermeknapon. A „Nyitott szertárkapuk” program keretében ilyenkor a tűzoltók – gondolva a legkisebbekre – betekintést engednek a mindennapjaikba.

Zaol.hu

Forrás: Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mint arról a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján beszámolt: a vármegye négy hivatásos tűzoltó-parancsoksága, három katasztrófavédelmi őrse és egy önkormányzati tűzoltósága délelőtt tízkor nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, akik közelebbről is megtekinthették a tűzoltók felszereléseit, a speciális járműveket és arra is választ kaphattak, hogy vajon mit csinálnak a lánglovagok, ha riasztás van. Egyebek mellett vidám tűzoltójátékok is várták a fiatalokat, akik ezúttal is sok-sok kérdéssel érkeztek a tűzoltókhoz, és bizony, mindegyikre választ is kaptak. A délután négyig tartó program során a városok laktanyáit több százan keresték fel.

Forrás: Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Zalában Lenti, Zalaegerszeg, Keszthely, Nagykanizsa, Pacsa, Zalakaros és Letenye, valamint Zalaszentgrót tűzoltói látták vendégül a kicsiket és családjaikat, de tíznél is több helyszínen a vármegyei önkéntes tűzoltó egyesületek is örömmel és sok érdekességgel fogadták az apróságokat.

A több éve nagy népszerűségnek örvendő "Nyitott szertárkapuk" program nem titkolt célja idén is az volt, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon megismerhették a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában