Fejlesztések

2023.05.04. 18:34

VOSZ-irodaavató és a Széchenyi Egyetem előadóépületének bokrétaünnepsége

Kis- és középvállalkozások támogatására nyílt iroda a ZalaZone Park irodaépületében a Széchenyi István Egyetem és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) együttműködésének eredményeként.

Arany Gábor

Eppel János (b) vette át az iroda kulcsár Palkovics Lászlótól

Fotó: Arany Gábor

A vállalkozásfejlesztési iroda átadását csütörtökön délelőtt tartották. A kormány jelentős energiát fordít a kis- és középvállalkozások támogatására, fogalmazott az eseményen Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Mint felidézte, a 2020-21-ben, a világjárvány idején kifizetett támogatások több, mint a kétharmada jutott ennek a szektornak. A most megnyitott regionális vállalkozásfejlesztési irodáról szólva hangsúlyozta a környezetet, amely a maga nemében kiemelkedő és ösztönzőleg hat az ide betérő vállalkozókra is. Reményét fejezte ki, hogy számos érdeklődőt vonz majd és hamar kinövik az irodát.

A személyes kapcsolatok fontosságáról beszélt köszöntőjében Eppel János, a VOSZ országos elnöke, hozzátette, ehhez nyújt teret az iroda.

A jövő testesül meg ebben a környezetben, miközben a jelenben vagyunk, mondta az elnök, és kitért a vállalkozásokat támogató olyan programra, mint a Széchenyi-kártya. Húsz év alatt 6500 milliárd forint hitelt folyósítottak 400 ezernél több vállalkozás számára. Ez a vállalkozások jelentős részénél a megalakulás, a működés, a fejlesztés feltételei biztosította, enélkül nem lehettek volna sikeresek.

A ZalaZone zászlóshajója nemcsak a városnak, hanem a régiónak, és ebben köszönet illeti a vállalkozókat fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő. Balaicz Zoltán polgármester a VOSZ-szal kialakított kiváló kapcsolatokat hangsúlyozta. Ennek egyik eleme a vállalkozói klub, ahol havonta találkoznak és beszélik meg a város jövőjét érintő kérdéseket, tette hozzá.

A beszédeket követően az iroda megnyitását jelképező kulcsot ádadta Palkovics László Eppel Jánosnak.

A képen balról jobbra: prof. dr. Friedler Ferenc, a Széchenyi István Egyetem tudományos elnökhelyettese, rektora; Balaicz Zoltán polgármester, dr. Háry András, a ZalaZONE Ipari Park Zrt. vezérigazgatója; prof. dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke; Vigh László országgyűlési képviselő; dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke; Kolossváry Tamás, a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs és Képzési Központjának vezetője; dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese.
Fotó: Arany Gábor

Délelőtt tartották meg a Széchenyi István Egyetem ZalaZone-beli tudományos és innovációs parkjának oktatási célokat szolgáló előadó-épületének bokrétaünnepségét is a vállalkozásfejlesztési iroda megnyitójának résztvevőivel.

Nincs egy éve, hogy az inkubációs és szállásépület tavaly elkészült, idézte fel köszöntőjében Friedler Ferenc, a Széchenyi István Egyetem rektora, tudományos elnökhelyettese. Az egyetem tudományos teljesítményének fejlesztését szolgáló célok emblematikus helyszíne a ZalaZone-ben létrehozott innovációs park, fogalmazott. Szolgálja a kutatást, a kapcsolatok erősítését nemzetközi és hazai cégekkel.  Lehetővé teszi, hogy a képzésekben kihasználják a világ legkorszerűbb járműipari tesztpályájának a közelségét. Kiemelte, a Széchenyi Egyetem volt az egyedüli felsőoktatási intézmény, amelyik komolyan vette a ZalaZone nyújtotta lehetőségeket és erre építve emelte képzései, kutatásai színvonalát.

Az ország legsikeresebb egyetemévé vált az elmúlt években a Széchenyi, fogalmazott Palkovics László. Minden, ami itt most épül, készül, mindez az egyetem céljait szolgálja, tette hozzá.

A bokrétaünnepség alanya, a háromszintes előadó-épület hasznos alapterülete 500 négyzetméter, a beruházás 543 millió forintos költségét vissza nem térítendő európai uniós támogatásból finanszírozták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában