Átszervezik a közművelődési feladatellátást

2023.05.04. 13:30

Ülésezett a zalaszentgróti önkormányzat

Tizenöt napirendi pontot tárgyalt meg a zalaszentgróti önkormányzat az április végén tartott ülésén, közölte honlapján nemrég a Grótinfó keretében Baracskai József polgármester.

Szabó Judit

A VMK szolgáltatását a SZE-VA GRÓT Kft. biztosítja júliustól

Forrás: ZH-archívum/Szabó Judit

A képviselő-testület döntött a régóta kihasználatlan és rossz állapotú alsóhegyi iskola hasznosításáról úgy, hogy az időszakosan ott működő Villa Negra művésztelep a jövőben is igénybe vehesse a helyet az alkotómunkához. Az épületet értékesítenék ezzel a feltétellel. Elfogadták a Kinizsi tér 4. szám alatti önkormányzati lakáshoz tartozó tetőszigetelés felújítási munkáihoz szükséges tulajdonosi hozzájárulást, a zártkerti ingatlanok értékesítése kapcsán meghozott értékesítési egységár csökkentését és a Mitterdombi területek belterületbe vonását.  

Folytatódik idén a zalaudvarnoki kultúrházban a vizesblokk felújítása, míg 2024-ben remélhetőleg megvalósul Magyar Labdarúgó Szövetség országos pályafelújítási programja keretében 10 százalékos önerő biztosításával a zalaszentgróti műfüves kispálya felújítása, közölte a polgármester.  Jóváhagyták, hogy a zöldterületek fenntartási feladataira 2023. május 4-től a SZE-VA GRÓT Kft.-vel kötnek szerződést, a cég üzleti tervét is elfogadták.    

A Művelődési Központ feladatellátásának szervezeti és személyi átszervezése kapcsán döntött a testület 2023. június 30-ával a költségvetési szerv megszüntetéséről. Július 1-től a helyi közművelődési, könyvtári tevékenységet és kulturális szolgáltatást a nemrég létrehozott SZE-VA GRÓT Kft. biztosítja, állt a Grótinfóban. Azért utalták a nemrég alapított önkormányzati tulajdonú céghez ezt a feladatot, mert a VMK élére nem találtak megfelelő pályázót, s így rugalmasabban tudnak majd gazdálkodni, mondta hírportálunknak Baracskai József. A cég ügyvezetőjévé Tóth Istvánt választották. A VMK épületének régóta tervezett felújítására is rákérdeztünk, erre eddig nem találtak pályázati forrást, mondta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában