Elkezdődött az Utca Tánc Fesztivál

2023.05.19. 16:34

Tánc, zene és felhőtlen szórakozás Nagykanizsán (videó)

Az Eraklin Táncklub Egyesület és a város közös szervezésében pénteken a megnyitóval hivatalosan is elkezdődött az Utca Tánc Fesztivál a nagykanizsai Erzsébet téren két színpadon és az Ady utcában.

Benedek Bálint

Pénteken elkezdődtek az Utca Tánc Fesztivál programjai az Erzsébet téren és az Ady utcán felállított színpadokon

Fotó: Szakony Attila

A szervező klub versenytáncosai ízelítőt adtak változatos repertoárjukból. Ezt követően 16.30-tól a vérpezsdítő rockabillyt játszó Dinamits Dudes lépett színpadra, majd 20.30-tól a reggie stílust képviselő ManGoRise koncertezik.
Az ingyenesen látogatható eseményen az egybegyűlteket Balogh László polgármester köszöntötte, szerinte boldog az a város, amelyik táncol. Ez már a hetedik alkalom, hogy az eraklinosok felkérték a lakosságot egy keringőre.

- Ritmus és harmónia, ezt érezhetjük két napon át, ha nézzük a színpadokon fellépőket, illetve a karneváli felvonulókat - folytatta a polgármester. - Olyan közösségi összejövetel ez, mely minőséget közvetít.

Fotó: Szakony Attila

Majd Horváth Jácint önkormányzati képviselő állt a mikrofonhoz, hangsúlyozva: a fesztiválok korában Kanizsa méltán büszke lehet erre az összejövetelre, mely kitűnik a környék kínálatából. A jövőben folytatják a közös munkát, hiszen azt látják, az emberek szeretik a táncot.

Lekszikov Csaba, a szervező Eraklin Táncklub Egyesület elnöke megnyitóbeszédében köszönetet mondott minden támogatónak, különösen egy vállalkozónak, aki szerényen a háttérbe húzódva nagy összeggel támogatja az eseményt. A folytatásban közel ezer táncos lép majd színpadokra, ami mindent elmond a kanizsaiak összetartásáról.

 

Szombaton 10 órától az Erzsébet téren és az Ady utcán kanizsai tánccsoportok fellépéseit láthatja a közönség. A karneváli felvonulás 14.30-tól indul a Színház utcától egészen az Erzsébet térig. Aztán 16.30-tól a Fiesta zenekar, 17.45-től a rockslágereket játszó Konnektion lép színpadra, majd 20 órától Oláh Ibolya ad koncertet. A fesztivált tűzijáték és hajnalig tartó utcabál zárja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában