A sportolókra összesen hét forduló vár

2023.05.16. 10:15

Szombaton indul a fogathajtó-bajnokság Petrikeresztúron

A helyi Cserta-menti CsatangoLó Sportegyesület által szervezett III. Petrikeresztúri Fogathajtó Versennyel e hét szombatján kezdetét veszi a 2023-as Zala megyei fogathajtó-bajnokság. A Zala Megyei Lovas Szövetség tájékoztatója szerint a sportolókra összesen hét forduló vár.

Gyuricza Ferenc

A Zala megyei fogathajtó bajnokság tavalyi győztese, Szalár Róbert

Fotó: Gyuricza Ferenc

A nyitó versenynek – amely ezúttal is kétfordulós akadályhajtásból és vadászhajtásból tevődik össze – a petrikeresztúri sportpálya ad helyet. A program 11 órakor ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét, s várhatóan késő délutánig tart. Az előzetes nevezések alapján tíz fogat indulása várható, ezek fele mindkét versenyszámban indul. A benevezett versenyzők többsége zalai, de érkeznek Somogy és Vas vármegyéből is fogathajtók.  

A Zala megyei bajnokság 2023-ban hét versenyt foglal magába. A május 20-i petrikeresztúri nyitányt a zalabaksai forduló követi, ennek időpontjául június 11-ét jelölték ki. Júliusra nem terveznek versenyt, augusztusban azonban várhatóan három is lesz, 6-án Lentiben, 12-én Zalalövőn, 26-án pedig Magyarszerdahelyen. Szeptember 9-én Egerváron gyűlnek össze a lovassport kedvelői, a bajnokság zárófordulójának pedig ezúttal is Szentgyörgyvár ad helyet, a szeptember 16-i versenyen egyben a bajnoki díjkiosztó ünnepséget is megtartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában