Pünkösdi búcsú Rédicsen

2023.05.29. 19:00

Szentmise, motoros felvonulás, főzőverseny (galériával)

Vasárnap és hétfőn tartották a hagyományos pünkösdi búcsút a határ menti településen.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

A program vasárnap szentmisével kezdődött, délután volt motoros bemutató és felvonulás, majd bajnoki futball mérkőzés, este pedig bállal zárják a napot. Hétfőn a sportpályán délelőtt megkezdték a főzőcsapatok, idén 10-en, az ételek elkészítését, majd délután kulturális műsor várta az érdeklődőket zenés fellépőkkel.

Vigh László és Soós Endréné a megnyitón
Fotó: Korosa Titanilla

A megnyitón Soós Endréné polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő is köszöntötte a jelenlévőket.

A politikus amellett, hogy mindenkinek jó szórakozást kívánt a búcsúi rendezvényhez, arról is beszélt, hogy a falvak fejlesztését az elmúlt években több pályázati rendszer is támogatta, így a Magyar falu, illetve a vidékfejlesztési programok, melyek kiírásain elnyert támogatásokkal a helyi infrastruktúrát javíthatták. Rédicsen is utak, középületek újulhattak meg, de ahhoz, hogy a település szép és gondozott legyen, az ott élők munkája is szükséges. Vigh László jelezte, hogy hamarosan elindul a községben egy több mint 100 millió forint értékű beruházás, mely a helyi vízelvezetés felújítását, árkok rendbe tételét segíti majd.

A nap további részében díjazták a főzőverseny csapatait és estig tartott a zenés program, a sztárvendég Kaczor Feri volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában