Tóraadás ünnepe

2023.05.30. 17:00

Savuot - először ünnepelték közösen, kántori közreműködéssel

A város zsidó hitközségének hitéletét április óta Rosenfeld Dániel Imre személyében saját kántor szolgálja, az ő közreműködésével ünnepelték május 26-án pénteken a savuot, azaz a tóraadás ünnepét a közösségi házban.

Arany Horváth Zsuzsa

dr. Temesváry Tibor elnökhelyettes , Rosenfeld Dániel Imre kántor és Virágh Judit hitközségi elnök

Forrás: Zalaegerszegi Zsidó Hitközség

A kántor, aki emelt szintű bibliaoktató is egyben, a savuot vallási lényegét emelte ki hallgatósága előtt az ez alkalomra - a hagyomány szerint zöld növényekkel, virágokkal - feldíszített teremben, Virágh Judit pedig a tízparancsolat kőtábláiról beszélt, jelezve, az elsőn az isten és ember közötti, a másodikon az ember és ember közötti kapcsolat parancsai voltak találhatók. A tóraadás ünnepe a pészach utáni 50. napon ünneplendő a hagyományok szerint. A hitközség tagjai az este végén egymás társaságát élvezve derűs beszélgetéssel töltötték az időt, mivel ez az ünnep üzenete.  Virágh Judittól megtudtuk, Rosenfeld Dániel segítségével szeretnének minél több nyílt napot tartani, és a szélesebb közönség számára is érdekes beszélgetést szervezni a vallások mind jobb megismerése érdekében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában