Közösség kovácsolás

2023.05.28. 19:30

Polgárőr szakmai napot és gyereknapot tartottak Murakeresztúron

Gyermeknapot és polgárőr szakmai napot is tartottak a településen szombaton a sportpályán, ahol különféle programok várták az érdeklődőket.

Korosa Titanilla

a főzőverseny legjobbjait is díjazták, illetve a polgárőrség vezetője több segítőnek is köszönetet mondott

Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvénnyel kapcsolatban Polgár Róbert polgármester elmondta, hogy most egy napra esett ez a két esemény, mely jó alkalom arra, hogy a helyi közösség együtt legyen. Kiemelte, hogy minden helyi civil szervezet képviseltette magát.

A helyi polgárőrök szervezete aktívan bekapcsolódik a helyi közéletbe. A szakmai nap keretében a rendőrök tartottak különféle bemutatókat, volt biztonsági öv szimulátor, közlekedésbiztonsági előadás, KRESZ-totó, kutyás bemutatót, illetve a tűzoltók és az Országos Polgárőr Szövetség motoros tagozatának néhány tagja is bekapcsolódott a programba, a látogatók közelebbről is megismerhették a polgárőrök feladatait.

A helyi Papócsi Tímea és kisfia Kanizsai Zoárd és érdeklődtek a polgárőrök motorjai iránt
Fotó: Korosa Titanilla

Kovács Zoltán a polgárőrök vezetője elmondta, hogy 2020-ban alakult újjá a polgárőrség Murakeresztúron, az azóta eltelt időben gyarapodott a létszámuk, jelenleg közel 35 fő a taglétszám. Idén már 5 új tagot, ifjú polgárőrt is sikerült toborozni. A polgárőrségnek jó a kapcsolata a rendőrséggel, közös munkájuknak eredménye is van, javult a közbiztonság a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában