Ünnepi gálaműsor, sport- és tanulmányi vetélkedők

2023.05.10. 14:00

Péntekig tart a Dózsa-napok rendezvénysorozata (videó, galéria)

Már 35. alkalommal rendezik meg idén a Dózsa-napokat. A nagy múltú közösségépítő rendezvény szerda reggel gálaműsorral kezdődött és péntekig várja különféle programokra a diákokat.

Mozsár Eszter

A Bölcs bagoly című tűzzománc kép leleplezése, balra Kajári Attila, a jobb oldalon Böjte Sándor Zsolt

Fotó: Fehér Márk

Közel kétszáz tanuló látványos, kreatív és szórakoztató előadása nyitotta meg az ünnepséget a zalaegerszegi Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola aulájában. A rendezvényen többek között részt vett Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, az iskola intézményi tanácsának elnöke, Drávecz Csabáné korábbi intézményvezető, az iskola nyugdíjas kollégái, dr. Besenczi Árpád színházigazgató és felesége. Először a Zala Vármegyei Közgyűlés nevében Pácsonyi Imre alelnök köszöntötte a gyerekeket, aki szerint a rendezvény jó alkalmat ad arra, hogy betekintsünk az iskolai életbe, az ott folyó minőségi szakmai munkába. Az intézmény érdemeit mutatja az is, hogy mindig nagy a túljelentkezés a beiskolázás során. Ugyancsak az eddig elért országos, regionális tanulmányi- és sporteredményeket dicsérte Kajári Attila. A Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója kiemelte, az iskola méltán lehet büszke a több mint három évtizedes hagyományra. Pacsa András intézményvezető arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a színvonalas gála szereplőit időt és energiát nem kímélve egy hónap alatt készítették fel pedagógusaik.

Fotó: Fehér Márk

Ezután leleplezték a tűzzománc szakkör idei, Bölcs bagoly című alkotását, amit nyolcan készítettek, majd megnyitották a rajz- és grafika szakkör tagjainak aulában látható tárlatát.

Fotó: Fehér Márk

Szerda délután mozilátogatás, a hangversenyteremben bábelőadás, az iskolában motoros bemutató és asztalitenisz verseny várta a diákokat. Csütörtökön a ZTE KK amerikai kosarasaival találkozhatnak a tanulók, meglátogatják a Zalaegerszegi Televíziót és kulturális tehetségkutató vetélkedőn mutatják meg tehetségüket. Pénteken ügyességi versenyeket, tanár-diák labdarúgó tornát rendeznek, zenés fitneszórát tartanak, délután a Dózsa-iskolában rendezik a könyvtárhasználati verseny vármegyei döntőjét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában