Jótékonykodás

2023.05.15. 18:30

Óvodások gyűjtöttek a nagykanizsai menhely javára

A Nagykanizsa Központi Óvoda valamennyi tagóvodája jóvoltából hétfőn 611 kilogramm szárazeledel, kutyatáp került az „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesülethez. Néhány hete számoltunk be arról, hogy kezdenek kiürülni a menhely tartalékai. Azóta több civil szervezet segített, a kanizsai tagóvodák gyermekei a szüleikkel összefogásban egy hét leforgása alatt gyűjtötték össze a jelentős mennyiséget, melyet az óvodapedagógusok adtak át.

Benedek Bálint

Az átadás pillanata, balról: Göndör Réka, a Pipitér tagóvoda vezetője, Lenkovits Szilvia, a Vackor tagóvoda vezetője, Domina Erika, az Attila és a Hevesi tagóvoda vezetője, Benczik Imréné, a Palini tagóvoda vezetője, Anekné Molnár Ildikó, a Rozgonyi tagóvoda vezetője, Erdős Sándorné, a Rózsa tagóvoda, dr. Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezetője és Skanecz Tamás, a menhely telepvezetője

Fotó: Szakony Attila

- Nem ez az első jótékonysági akciónk – mondta dr. Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezetője. – A jó cselekedetek, az elköteleződés egy cél érdekében, az elesettek támogatása jellemezi az óvoda valamennyi dolgozóját s a szülői közösséget. Intézményi jó gyakorlat, a fenntarthatóság jegyében, például a természeti katasztrófa okozta károk enyhítésére és egyéb jótékonysági célok érdekében megszólítjuk a családokat. A gyerekek ösztönösen szeretik az állatokat, ezek felismerése, hangja szinte a legelső megszerzendő tudásuk közé tartozik. Csaknem minden tagóvodánk Örökös Zöld, vagy Zöld Óvoda, van már Állatbarát óvodánk is, a téma közel áll az óvodás korosztályhoz. Az állatokról szerzett tapasztalatok formálják a gyermekek szemléletét, már az óvodában megismerkednek a felelős állattartással, a tudatos gondoskodással, alakul gondolkodásuk a környezet- és állatvédelemmel kapcsolatban.

Több mint 600 kiló eledel gyűlt össze. Fotó: Szakony Attila

Hozzátette: az óvodában értékként közvetítik a gyerekek felé, hogy az igazi boldogság nem csak abból fakad, ha kielégítjük szükségleteinket. Azt is szeretnék, ha a segítő, támogató magatartás, a jobb adni, mint kapni érzete megjelenne a szülők szemléletében, a gyermekek érzelmi nevelésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában