Jubileum

2023.05.30. 12:30

Négy évtizede a fürdővárosért dolgozik az üdülőszövetkezet

Benedek Bálint

Forrás: ZH

A napokban ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a zalakarosi Napfény Üdülőszövetkezet a fürdőváros Karos korzójának konferenciatermében.
Magyarországon az 1980-as években alakultak meg az első üdülőszövetkezetek azzal a céllal, hogy azon családok, aki anyagi okok miatt nem tudtak vagy nem akartak nyaralót építeni, saját üdülési lehetőséghez jussanak. A Napfény Üdülőszövetkezet 1981-ben kezdte meg a tagtoborzást és 1983. május 14-én Budapesten megalakult a szövetkezet, elfogadták az első Alapszabályt és megválasztásra kerültek a tisztségviselők is.

– Egy üdülőszövetkezet nagy napját ünnepeljük – kezdte beszédét Novák Ferenc polgármester. – Elmondhatjuk, hogy az 1983-ban alakult zalakarosi Napfény Üdülőszövetkezet a maga közel másfélezer tagjával mára egy ismert, megbízható és hosszú múlttal rendelkező márka lett a piacon, amely 40 éve képviseli a komfortos, megfizethető és élményteli pihenést városunkban. A négy évtizedes múlt alatt folyamatos megújulás és fizikai újítás, fejlesztés mellett megőrizték a klasszikus értékeket: a családias hangulatot, az odafigyelést. és az otthonosságot

A jubileumi üdülőszövetkezet elnök-igazgatója, Pus Balázs elmondta: mindig öröm, ha adódik egy alkalom, amikor megállhatnak és örömmel tekinthetnek vissza az eltelt időszakra. Hozzátette: látta az embereket, akik évtizedek óta mindig Zalakarost választották kikapcsolódásuk és egészségmegőrzésük helyszínéül. Megismerni őket, olyan emléket ébresztett benne, melyet mindig örömmel idéz fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában