A hagyományoknak megfelelően idén megkoszorúzták a Balatont

2023.05.01. 18:04

Megkezdődött a turisztikai évad Keszthelyen

A hagyományoknak megfelelően idén is megkoszorúzták a Balatont a turisztikai évad kezdetén Keszthelyen, a Hableány fedélzetéről.

Péter B. Árpád

Manninger Jenő: Azért dolgozunk, hogy minél többen megszeressék a magyar tengert, és annak fővárosát: Keszthelyt

Fotó: Péter B. Árpád

Az eseményen Manninger Jenő polgármester arról beszélt, sok minden folytatódik a városban, idén lesznek jelentős fejlesztések és szórakozást biztosító rendezvények is szép számmal. Mint mondta, „a nyár Keszthelyen rengeteg élményt nyújt, seregnyi kikapcsolódási lehetőséggel”.

 

Idén is cserkészek segítségével koszorúzták meg a Balatont a turisztikai évad kezdetén
Fotó: Péter B. Árpád

A polgármester sorolta: a Helikon, majd a Sirius Hotel megnyitása munkahelyeket teremt, és a város rangjához méltó szálláslehetőséget kínál, s most készítik elő azt a 8,5 milliárdos fejlesztési programot, amely révén a „kutyás strandtól a Libás-strandig megújul a teljes Balaton-part”.

A szezonkezdetet jelképező koszorút sokan kísérték mólon, képünkön elöl Manninger Jenő, Vozár Péterné alpolgármester és Nemes Klára önkormányzati képviselő

Manninger Jenő arra is emlékeztetett, idén ünneplik a város leghíresebb sportolója, Csik Ferenc olimpiai bajnok úszó születésének 110. évfordulóját, „aki szerette a Balatont, akárcsak mi, s most azért dolgozunk, hogy minél többen megszeressék a magyar tengert, és annak fővárosát: Keszthelyt”.

: Az ünnepség előtti percekben a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar szórakoztatta a közönséget
Fotó: Péter B. Árpád

A délután során nép- és könnyűzenei koncertek sora és játszóház is csábította a helyieket és a város vendégeit.

Sokan ünnepelték a keszthelyi Balaton-parton a turisztikai évad nyitányát
Fotó: Péter B. Árpád

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában