Hatodik alkalommal

2023.05.30. 15:30

Kézműves nap a szőlőművelés népszerűsítésére

Már hatodik alkalommal rendezi meg kézműves napját és a hozzá kapcsolódó vásárt a pusztaszentlászlói Újhegyi Borbarátok Egyesülete. A szombati programra több száz látogatót várnak a közép zalai településre.

Gyuricza Ferenc

Nagy Tamás kosárfonó (középen) mutatja áruit Kaj István polgármesternek (balról) és Cseresnyés Péter államtitkárnak a tavalyi rendezvényen

Forrás: ZH-Archívum

Minderről Kaj István polgármester, a civil szervezet elnöke tartott tájékoztatót kedden. Elmondta: a kézműves nap legfőbb célja a szőlőműveléshez és a vidéki életmódhoz kapcsolódó munkafolyamatok, hagyományok megismertetése, valamint az Újhegy, az ott található turisztikai attrakciók bemutatása, valamint ezzel párhuzamosan tartalmas kikapcsolódási lehetőség biztosítása. A polgármester úgy fogalmazott, azokat is szeretnék felcsábítani az Újhegyre, akik nem gazdálkodnak, hiszen számukra is kínálnak programokat.  

Az ingyenesen látogatható rendezvény szombaton 15 órakor kulturális bemutatókkal kezdődik – ezen helyi és környékbeli művészeti csoportok működnek közre –, vele párhuzamosan pedig kézművesek, mesteremberek, helyi termelők várják bemutatókkal és vásárlási lehetőségekkel az érdeklődőket. 16 órától szakértők bevonásával pódiumbeszélgetést tartanak szőlészet-borászat témakörben, de lesz borkóstolási lehetőség és gasztronómiai kínálat, a gyermekeknek népi játszótér, este pedig látványos tűzijátékot is tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában