Futófesztivál minden korosztálynak, jótékony célokkal

2023.05.31. 16:45

Hévízen háromtól 100 éves korig bárki próbára tehette edzettségét

Három év – pandémia, s a válság miatti – kihagyás után ötödik alkalommal rendezték meg a Hévízi Futófesztivált, amely minden korosztálynak kínált sportos erőpróbát.

Péter B. Árpád

Minden korosztálynak kínált a futófesztivál erőpróbát

Fotó: HFFE

Előbb az óvodások, majd az iskolások, délután pedig a felnőttek mérhették össze erejüket, felkészültségüket a fürdőváros dombjain. Utóbbiakat 7, 14 és 21 kilométeres versenytáv várta, s aki célba ért, az érmen és ajándékon felül egy kupont is kapott, amellyel féláron vásárolhat jegyet, bérletet a nyári budapesti atlétikai világbajnokságra, amelynek munkatársai – köztük Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója – Hévízen is népszerűsítették a világeseményt.
– Az előnevezések során nagyjából ugyanannyian, mintegy négyszázan jelentkeztek, mint a korábbi években – árulta el Bognár Balázs, a szervező Hévízi Futó és Fitness Egyesület elnöke. – A gyermeklétszám picit kevesebb, mint a korábbi években, de ebben szerepet játszhat az is, hogy az időjárás miatt az eredetileg tervezetthez képest két héttel később, pünkösdkor rendezhettük meg a futófesztivált. 
A három-négyévesekre 250 méter várt, az „idősebbeket” pedig egyre növekvő táv csábította versengésre, a felsősök már egy kilométeren bizonyíthatták állóképességüket.

A fesztivál idén jótékony célokat is szolgált. Süténé Tüttő Beáta az egyik állatvédő szervezet standjánál 
Fotó: HFFE


A régiószerte népszerű esemény ezúttal jótékonysági célokat is szolgált. Mint Süténé Tüttő Beáta, a futófesztivál sajtótitkára elmondta, gyűjtöttek egy hat gyermeket – felesége tragikus halála miatt – egyedül nevelő édesapának, egy baleset miatt jelenleg munkaképtelen nőnek, illetve két állatvédő szervezetnek. „Célunk az volt, hogy az idelátogatók a kevésből is adjanak egy picit azoknak, akik még jobban rászorulnak”, foglalta össze a program egyik szervezője. Az adományozók régebbi futófesztiválok pólóiból, érmeiből választhattak hálaajándékot.
– A legfontosabb cél a közösségépítés volt – foglalta össze Gelencsér János, a HFFE alelnöke – és persze az: legyen egy kis mozgás a városban, a szó sokfajta értelmében. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában