Nagyszabású

2023.05.22. 13:30

Gyereknap közkívánatra Pózván

A gyermeknapi összejöveteleken látszik igazán, milyen örvendetesen sok fiatal család él a pózvai városrészben – szombaton az Összefogás Egyesület és a Pózváért Alapítvány közös rendezvénye jóvoltából legalább 50 csemete nyüzsgött, alkotott, ugrabugrált a közösségi ház játszótérnek berendezett udvarán.

Fincza Zsuzsa

Tavaly népszerűnek bizonyult az ugrálóvár, közkívánatra az idén is kibérelték

Fotó: Fincza Zsuzsa

Az ünnepeltek természetesen a szüleik, nagyszüleik kíséretében érkeztek, sőt a 35 fős egyesületből mint szervezők, segítők, többen is tiszteletüket tették. Tanainé Farkas Zsuzsanna, az egyesület elnöke, Zsálek Tiborné, Szabó Lászlóné, Varga Lászlóné, Somogyi Ferencné például palacsintával kínálta a gyerkőcöket – az asszonyok otthon sütötték, Hegyi László Vilmosné elárulta: attól lett olyan szép sárga a palacsinta tésztája, mert gyöngytyúkok tojásával készítette, ráadásul szódavízzel keverte ki, ahogyan az anyukájától tanulta. Akadt, aki sajtos kiflit, vagy egyéb finomságot készített, s szomjoltóról is gondoskodott a két civil szervezet.

Akik "lesték" a gyerekek kívánságait: (balról jobbra): Szvétecz Attila, Szabó Lászlóné, Hegyi László Vilmosné, Varga Lászlóné, Léránt Ferenc Mirellával, az unokájával, Somogyi Ferencné, Tubolyné Kocsis Éva, Zsálek Tiborné, Tanainé Farkas Zsuzsanna
Fotó: Fincza Zsuzsa

– Közelgünk a megalakulásunk 35 éves évfordulójához, de kevés kivétellel mindig nagyszabású gyermeknapot rendeztünk – természetesen nem csak a tagok gyermekeinek, mindig meghívtuk szülőstől az egész városrész apraját. Az évek során többféle programot szerveztünk már részükre, voltunk például hajókiránduláson, tavaly szerveztünk először a mostanihoz hasonló "ugróváras" játszóházat, akkora volt a sikere, hogy az idénre is ezt kérték. A játék mellett lehetett alkotni, kézműveskedni, arcfestést kérni – sorolta a programokat Tanainé Farkas Zsuzsanna. 

Magyar Borka, Kovács Sophie Emily és "tanítójuk", Takács Attiláné Icu az együtt készített dekorációval
Fotó: Fincza Zsuzsa


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában