Gála az esélyegyenlőségért ötödször

2023.05.10. 17:30

Megmutatták tehetségüket a fogyatékkal élők

Mintegy 150 fellépővel emlékezett meg az esélyegyenlőség napjáról a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete szerda délután a Keresztury Dezső Művelődési Központban. Az Esély Gálára az egész vármegyéből érkeztek vendégek, a program létrejöttét a város mellett civil szervezetek és vállalkozók is támogatták.

Mozsár Eszter

Felvételünkön a Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Napraforgó Otthona Zalaegerszeg táncos előadása. Fotó: Pezzetta Umberto

A különleges tehetségű fiatalok hónapok óta lelkesen készültek, hogy megmutassák egymásnak és a nagyközönségnek zenei, prózai, táncos tudásukat. Mint elhangzott, az esemény célja, hogy a sérült emberek közelebb kerüljenek a társadalom többi tagjához. A telt házas rendezvényt a város nevében Makovecz Tamás önkormányzati képviselő köszöntötte, aki arról szólt, hogy mindenki tehetséges valamiben, a fogyatékkal élők is. Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója a vármegyében működő, állami és egyházi fenntartású, illetve civil szervezetek által működtetett szociális intézmények tevékenységét köszönte meg.

Fotó: Pezzetta Umberto

A gála fővédnöke Balaicz Zoltánné volt. A szakmai védnökségre idén a Down-Mosolyambulancia Egyesületet kérték fel. Molnár-Péter Tímea elnök kiemelte, megtisztelő a felkérés, annál is inkább, mivel az egyesületet nemrég, 2019-ben hozták létre. Kiemelte, a jelenlévők mindannyian azért dolgoznak, hogy gondozottjaik emberi méltósággal, a társadalom egyenrangú tagjaként, azonos esélyekkel élhessék életüket. A mostani gála is azt mutatja meg, hogy a fogyatékkal élőknek ugyanolyan igényeik vannak, mint többi embertársuknak. Arra vágynak, hogy szeretet adjanak és kapjanak. Végül Tóth Ágnes, a MOFE elnöke bemutatta a 2016-ban alapított egyesületüket és hagyományossá vált rendezvényeiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában