Mementó

2023.05.31. 16:49

Fémkereszt a néhai szőlősgazdák emlékére

A településen élő Simon László kezdeményezésére, s a néhai szőlősgazdák emlékére állítottak fémkeresztet a pünkösdi hétvégén a Zalaháshágyhoz tartozó Bakoshegyen. Az eseményen több tucatnyian vettek részt.

Gyuricza Ferenc

A keresztet Mikolás Attila salomvári plébános áldotta meg

Fotó: Gyuricza Ferenc

Köszöntőt Horváth Gyula, a község polgármestere mondott, aki többek közt kiemelte: a települést övező dombháton mintegy 150 birtok található, melyek egy része az évtizedek során tulajdonost cserélt. A keresztet azok emlékére állították, aki még igazi gazdái voltak a területnek, folyamatosan művelték azt.

– A szőlő nehéz munkát, rendszeres odafigyelést igényel, de a Bakoshegyen a baráti találkozások, a beszélgetések és nótázások is rendszeresek voltak, gyakran hajnalig tartottak a mulatozások – tette hozzá a polgármester, majd személyes emlékeiről beszélt, megemlítve azokat, akiknek a pincéiben gyermekkorában vagy már felnőttként ő is gyakran megfordult, végül köszönetet mondott azoknak, akik munkájukkal, vagy adományaik révén hozzájárultak a rendezvény létrejöttéhez.

Horváth Gyula polgármester a bakoshegyi keresztnél 
Fotó: Gyuricza Ferenc

A Simon László által állított, kivilágítható fémkeresztet – amelynek tövében az ötletgazda és Horváth Gyula együtt helyezett el koszorút – Mikolás Attila salomvári plébános áldotta meg, műsort az énekes Vadász Rebeka és az Ezüsthárs asszonykórus tagjai adtak, majd közösségi programmal folytatódott a pünkösdi rendezvény. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában