Fejlesztés

2023.05.31. 17:45

Fél kilométer hosszan újult meg a Klapka utca

Közel fél kilométer hosszban újították fel Zalaegerszeg csácsi városrészében a Klapka György utcát. A beruházásról szerdán a helyszínen tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

A felújított Klapka utcában Vigh László, Herkliné Ebedli Gyöngyi, Balaicz Zoltán

Fotó: Arany Gábor

Balaicz Zoltán polgármester utalt rá, a Kovács Károly városépítő programból finanszírozza az önkormányzat az utak, járdák, parkolók rekonstrukcióját, amire a 2021-24 közötti időszakban 15 milliárd forintot tud költeni a város. A program 91 helyszínt érint, ezek egyike a Klapka utca, ahol 237 millió forintból valósult meg a beruházás.

Vigh László országgyűlési képviselő felújítás kapcsán kiemelte, naponta több tízezer autó terheli a város útjait, ezért azokat karbantartani, a közlekedést kiszolgálni komoly kihívást jelent.

A városrész fejlődését az itt élők az alapján is megítélik, milyen állapotban vannak a közterületek, mondat Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő. Örömteli a változás, hogy nemcsak az út burkolata újult meg, a járda is hasonló változáson esett át, a gépkocsibeállók száma gyarapodott, az Izsák-iskola előtt immár 49 jármű számára van térkövezett várakozóhely, sorolta. Szólt arról is, hogy következő lépésként a Nyerges utca felújítása történik meg, várhatóan a jövő évben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában