A háború csak szenvedést hoz az emberiségre

2023.05.29. 06:50

Falunapi ünnepséget tartottak Csödén

A hagyományoknak megfelelően ez évben is pünkösd vasárnap tartotta falunapi ünnepségét Csöde közössége. A program kora délután az I. és II. világháborús hősi emlékmű koszorúzásával vette kezdetét.

Gyuricza Ferenc

Vigh László a csödei hősi emlékműnél

Fotó: Gyuricza Ferenc

Feketéné Fellner Marianna polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, olyan hősökre emlékeznek, akik nem engedték, hogy országunk romba dőljön, akik megalapozták jövőnket, hogy ma egy szabad hazában élhessünk. Emlékeztetett arra is, hogy sikereink legfőbb záloga a család támogatása. Ezen gondolataihoz csatlakozott Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, aki elsőként emlékeztett arra, az emlékművön megörökített 23 néhai csödei lakosnak nem adatott meg, hogy ezt a támogatást tudja biztosítani családtagjai számára, majd azzal folytatta: a mostani ünnepet is beárnyékolja, hogy a szomszédban jelenleg háború dúl. A képviselő szerint igazságot háborúval kivívni nem lehet, az csak szenvedést hoz az emberiségre, majd Vietnamot, Afganisztánt, valamint Irakot és Iránt említve arra figyelmeztetett: nem lehet demokráciát exportálni azon nemzetek számára, amelyek saját törvényeik szerint akarnak élni. A falunap a megemlékezést követően szórakoztató programokkal folytatódott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában