Megkapták az energiatudatos tanúsítványt is

2023.05.19. 18:30

Családbarát munkahely lett a hévízi fürdő és kórház

Családbarát munkahely védjegyet nyert a Hévízgyógyfürdő és Reumakórház, amely nemrégiben megkapta az Energiatudatos kórház tanúsítványt is.

Péter B. Árpád

Családbarát és energiahatékonysági címet is kapott a világhírű hévízi fürdő

Forrás: ZH

Minderről dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna főigazgató adott tájékoztatást, hozzátéve: a családbarát cím igazolja „az intézmény elkötelezettségét, s emellett egy modern vállalati kultúra alapjainak megteremtését is szolgálja”.

– Célunk, hogy jelenlegi és jövőbeni munkatársaink életminőségét a munka és a magánélet harmonikus összehangolásával támogassuk – szögezte le a hévízi intézmény első embere.

A pályázatot kiíró Családbarát Magyarország Központ szerint „a munka és a magánélet nem egymást kizáró, hanem egymást erősítő tényezők az egyéni kiteljesedésben”. Kommünikéjükben hangsúlyozzák: a szervezeti szinten érvényesülő családbarát szemlélet a dolgozók hosszú távú megtartásában is segít, a munkaerőpiacon pedig versenyelőnyt biztosít.

Az Energiatudatos kórház cím az Energiahatékonysági kiválósági pályázat első szintje, amely felmutatható eredményeket még nem, elkötelezettséget, stratégiai tervet azonban igényel, már csak azért is, mert nemzetközi felmérések igazolják, hogy pusztán tudatosítással 10 százalék energiamegtakarítás érhető el.

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház mellett a Zala Megyei Szent Rafael Kórház is elnyerte a jogot, hogy használja e címet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában