Varga Mihály pénzügyminiszter is részt vett az ünnepi közgyűlésen

2023.05.12. 12:32

Átadták a díszpolgári és a Pro Urbe díjakat Zalaegerszegen

Varga Mihály pénzügyminiszter, valamint Zalaegerszeg és a vármegye vezetőinek jelenlétében adták át pénteken délelőtt az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulójának évében, a város napja alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen a városi kitüntetéseket a díszteremben.

Mozsár Eszter

A díszközgyűlés résztvevői: dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Balaicz Zoltán polgármester, Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, dr. Lepsényi Imre, a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola nyugalmazott pedagógusa és igazgatója, Varga Mihály pénzügyminiszter, Prof. dr. Palkovics László, egykori innovációs miniszter, az MTA doktora, dr. Sifter Rózsa főispán, Szűcs István, a Griff Bábszínház igazgatója, és Vigh László országgyűlési képviselő

Fotó: Pezzetta Umberto

Idén a „Zalaegerszeg város díszpolgára” címet Prof. dr. Palkovics Lászlónak, egykori innovációs miniszternek, az MTA doktorának nyújtották át, „Pro Urbe Zalaegerszeg” címet dr. Lepsényi Imre, a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola nyugalmazott pedagógusa és igazgatója, valamint a Griff Bábszínház vehetett át.

A közigazgatásban végzett kiemelkedő szakmai munkáért ugyancsak elismerésben részesítették Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának dolgozóit.

Péter Gyöngyi, a polgármesteri kabinet kommunikációs szakreferense részére címzetes-vezető főtanácsosi kitüntető címet, Salamon Anett, a szociális és igazgatási osztály szociálpolitikai szakreferense részére címzetes-vezető főtanácsosi kitüntető címet, dr. Sipos János, az önkormányzati osztály jogi szakreferense részére címzetes-vezető főtanácsosi kitüntető címet, Lipóczki-Török Veronika, a műszaki osztály pályázati szakreferense részére szakmai tanácsadói címet és Rozmanné Hoss Gyöngyi, a műszaki osztály beruházási szakreferense részére szakmai tanácsadói címet adományoztak.

A közigazgatásban végzett kiemelkedő szakmai munkáért ugyancsak elismerésben részesítették Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának dolgozóit. Hátsó sorban: dr. Kovács Gábor főjegyző, Balaicz Zoltán polgármester, Varga Mihály pénzügyminiszter, dr. Sipos János, az önkormányzati osztály jogi szakreferense. Első sor: Péter Gyöngyi, a polgármesteri kabinet kommunikációs szakreferense, Salamon Anett, a szociális és igazgatási osztály szociálpolitikai szakreferense,Lipóczki-Török Veronika, a műszaki osztály pályázati szakreferense, Rozmanné Hoss Gyöngyi, a műszaki osztály beruházási szakreferense.
Fotó: Pezzetta Umberto

A közgyűlés előtt a hagyományokhoz híven ökumenikus imát mondtak a városért a Mária Magdolna Plébániatemplomban, majd megkoszorúzták Kovács Károly, Zalaegerszeg első, 1885-ben megválasztott polgármesterének emlékkövét. Ezt követően a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház fennállásának 175. évfordulója alkalmából koszorút helyeztek el az Ispotály közben található épület falán.

Később további részleteket olvashatnak hírportálunkon a díszközgyűlésről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában