Elismerték a munkájukat

2023.05.07. 15:30

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat köszöntötték Nagykanizsán (galéria)

Nagykanizsa önkormányzata a 2022-ben kiemelkedő eredményt elért sportolókat köszöntötte szombaton a Vasemberházban, a magyar sport napja alkalmából tartott ünnepségen.

Korosa Titanilla

A kitüntetettek, balról jobbra: Kurucz Levente, Kovács Bence, hátul Gondi Zoltán, Garai Emese Zille, Nádasi Tamás, az Aquaprofit Nagykanizsai TSK elnöke, hátul Balogh László, Kercsmarics József, Haselbach Dávid

Fotó: Korosa Titanilla

Az eseményen elhangzott, hogy a közgyűlés nemrég új elismerések adományozása mellett döntött, melyeket a sport területén kiemelkedő eredményt elért, vagy kimagasló szakmai tevékenységet végzőknek ítélnek oda. 

A díjátadó előtt Balogh László polgármester mondott köszöntőt. Elmondta, hogy a város büszke sportolóira és elért eredményeikre. Nagykanizsán 73 sportszervezet működik, melyekben összesen mintegy 3 ezren űzik a különböző sportokat közel 200 edző, testnevelő segítségével. Az önkormányzat az elmúlt évben 440 millió forintot költött sportra. Minden sportágnak van hagyományosan megrendezett, értékes versenye és nemzetközi szinten is ki tudnak tekinteni.

A díszokleveleket és plaketteket Balogh László és Gondi Zoltán egészségüggyel, sporttal és a társadalmi fenntarthatósággal kapcsolatos feladatokat ellátó tanácsnok adták át.

Az év férfi sportolójának Kurucz Leventét, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub versenyzőjét választották, aki tavaly felnőtt világbajnokságon 6., ifjúsági és U-23-as világbajnokságon ezüstérmet szerzett. Az év női sportolója Gara Tícia, az Aquaprofit NTSK sakkozója lett, aki két évtizede meghatározó tagja a magyar női válogatottnak. Gara Tícia távollétében a díjat Haselbach Dávid csapatvezető vette át. Az év csapata elismerést elismerést az Aquaprofit NTSK színeiben versenyző Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub csapatának ítélték oda. Az együttes a 2022-23-as idényben 15. alkalommal szerezte meg a bajnoki címet a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság Szuperliga csoportjában. Az év utánpótlás fiú sportolója díjat Kovács Bence, a Kanizsa Boksz Klub versenyzője nyert el, aki első helyen végzett az Énekes István Emlékversenyen és így bekerült a válogatott keretbe. Az év utánpótlás leány sportolója díjat Garai Emese Zille kapta, a Nagykanizsai Judo Klub Egyesülettől. A judós tavaly az ifjúsági országos bajnokságon 3. helyezést ért el, az ifjúsági „B” korosztályban országos bajnoki címet szerzett, idén pedig teljesítményének köszönhetően ifjúsági válogatott lett.

A közgyűlés a sport támogatásáért elismerést adományozott Kercsmarics Józsefnek, a zalai és a nagykanizsai sakkozásért végzett több évtizedes eredményes, önzetlen munkájáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában