A Zalaszentgrót most sem tudott ünnepelni a ZTE Arénában

2023.05.31. 20:16

A Csesztreg nyerte a megyei kupát! (galéria, videó)

Szerda este a ZTE Arénában rendezték meg a labdarúgó Zala Megyei Kupa 2022-2023. évi sorozatának döntőjét, amit a Zalaszentgrót és a Csesztreg csapatai vívtak meg egymással. A kupát a Csesztreg hódította el, miután 4-0-ra győzött.

Kerkai Attila

Ünnepel a csapat, ünnepelnek a szurkolók

Fotó: Fehér Márk

Zalaszentgrót VFC - Csesztregi KSE 0-4 (0-1)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1100 néző. Jv.: Iványi G. (Jakab, Dominkó).

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Pődör (Horváth D., 46.), Buzási, Csik, Horváth B. (Lampertt, 57.) - Iberhart, Baráth, Gájer (Molnár Zs., 77.) - Penczák (Turós, 86.), Ferenczi D. (Vajda, 85.), Tóth D. Edző: Jankovics Péter.

Csesztreg: Gergő Á. - Szabó B., Lovrencsics (szabó K., 46.), Biharvári, Póczak, Horváth R. - Nagy N. (Fülöp, 90.)- Kiss Bá., Őri Cs. (Elek Zs., 92.), Magai (Péter M., 80.) - Kiss Ba. (Csiszár, 89.). Edző: Tamás Tamás.
Gólszerzők: Kiss Bá. (17., 64.), Póczak (82.), Csiszár (90+1.).
Sárga lap: Horváth B. (20.), Csik (62.), illetve Kiss Bá. (21.), Őri Cs. (24.)

Az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága most is megadta a módját a kupadöntőnek. Kell is ez, hiszen a megyei bajnokságban játszó csapatok tagjainak élmény egy ilyen találkozó, főleg ebben a környezetben. Ahogy kell, a kupa kiállítva a kivonuló játékosok között, mindkét együttes saját gyerekcsapataik tagjainak kezét fogva köszöntötték a nézőket. A grótiak kezdtek valamivel aktívabban, 9. percben Gájer P. két jó csel után alig lőtt a jobb sarok mellé. Aztán jött a gól, amit a Csesztreg szerzett.

 

A 17. percben a bal oldalon pattogott a labda, Magai végül középre ívelt, Kiss Bálint kilépett és a kapus mellett 10 méterről a kapuba gurított, 0-1. Az tehát eldőlt, hogy a bajnokságban másodikként végzett Csesztreg ezúttal nem marad gól nélkül, mint múlt szombaton, amikor a zárófordulóban 5-0-ra kapott ki a végül bronzérmesként záró Zalaszentgrót otthonában. Amúgy is, mindkét oldalon előzetesen elhangzott, hogy egészen már mérkőzés lesz a szerdai kupadöntő... A 22. percben Tóth D. szabadrúgásból tesztelte a csesztregi kapust, akinek résen kellett lennie, hiszen 25 méterről erőteljes lövés érkezett kapuja felé. Kissé eseménytelenebb időszak következett, inkább küzdelmesnek volt nevezhető a találkozó, hogy aztán a 37. percben egy lesről született szentgróti gól "törje meg a csendet" szó szerint, hiszen a fekete mezesek drukkerei nagyon szerették volna érvényesnek látni a találatot. Egy percen belül igencsak megélénkült a meccs, hiszen Magai kapufát lőtt, a kipattanó után induló gróti akció végén Ferenczi ziccerét a csesztregi kapus, Gergő Áron nagy bravúrral hárította. A félidő zárásaként a csesztregi kapus még védett egy nagyot, így mozgalmas hajrát hozott az első 45 perc vége.

Két csesztregi helyzettel indult a második felvonás, a második volt a nagyobb, amikor Magai 16 méteres löketét Tóth Zs. ütötte ki. A Zalaszentgróton érződött, hogy nem szeretne üres kézzel hazatérni, hiszen a ZTE Arénában hiába szerepelt már háromszor a megyei kupadöntőben, eddig egyszer sem nyert. Például tavaly, amikor a Teskánd győzte le. Aztán jött a 64. perc, amikor a Csesztreg végzett el jobb oldali szabadrúgást és megjött a hivatalosna vendégszurkolók hangja: Nagy Norbert élesen kapura lőtt, Kiss Bálint szúrt bele, a labda pedig a rövid felső sarokba a felső lécet érintve jutott a hálóba, 0-2. Kiss Bálint ezzel duplázott, és egyre felszabadultabban játszott csapata. Láttunk szép akciókat, ami nagyon tetszett a csesztregi drukkereknek. A 82. percben végleg eldőlt minden: szöglet után mellé nyúlt a szentgróti kapus, Póczak pedig közelről a kapuba juttatta a labdát, 0-3. A kegyelmdöfést pedig a nem sokkal korábban beállt Csiszár adta meg: 22 méterről nagy gólt lőtt, 0-4.

A lefújás után nagy ünneplésben részesítették a Csesztreget, amely megnyerte a megyei kupát, ami kárpótolhatja, hiszen a bajnoki cím éppen szombaton, szentgróti vereségével csúszott ki a kezéből. A kupát és az érmeket Kovács Tamás, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóság társadalmi elnöke adta át a győztesnek, illetve a vesztesnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában