Utak metszéspontjában

2023.04.28. 17:30

Születésnapját ünnepli Kanizsa (frissítve, videó, galéria)

A hivatalos megnyitóval pénteken elkezdődött a város napja fesztivál az Erzsébet téren. A kanizsai énekkarok, táncos és művészeti csoportok mellett szombaton is országos hírű, könnyűzenét játszó együttesek lépnek a közönség elé.

Benedek Bálint

Balogh László és Gábris Jácint nyitotta meg a városnapi fesztivált az Erzsébet téren

Fotó: Szakony Attila

A rendezvényt Balogh László polgármester nyitotta meg, beszédében köszöntötte születésnapján a várost. Elmondta: az itt élőknek a legfontosabb összetartó kötelékük és ünnepük a város napja, amely a 778 évvel ezelőtti kezdeteiket idézi fel. Ekkor említi meg egy IV. Béla király által szignált, 1245-ből származó adománylevél az utak metszéspontjában fekvő Kanizsa nevét, így ide tekinthetnek vissza, mint forrásukra.

– A város napját 1994 óta ünnepeljük, ez a fesztivál a felhőtlen szórakozásról szól, a közösségeink összetartozását erősíti – tette hozzá.

Gábris Jácint, az OKISB elnöke köszöntőjében kiemelte: a kanizsaiak megérdemlik a város napját. Kijár nekik is a lazítás, melyhez nívós, országosan ismert fellépőkkel tarkított programokat állított össze a szervező Kanizsai Kulturális Központ és a Kanizsa Turizmusáért Egyesület.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában