Márványbőrű arcok, titokzatos pillantások

2023.04.02. 12:42

Sinkó Szabina alkotásaiból nyílt kiállítás Lendván

Az élet mindenütt jelenlévő, de mégis tovatűnő fragmentumait, részleteit mutatja be egyéni látásmódú, különleges technikájú képein Sinkó Szabina, akinek alkotásaiból péntek este nyílt kiállítás a lendvai zsinagógában.

Gyuricza Ferenc

Sinkó Szabina (balról) alkotásait Simonka Tanja művészettörténész mutatta be a kiállítás megnyitóján Fotó: Gyuricza Ferenc

Az Emlékképek című tárlatot Simonka Tanja művészettörténész mutatta be, aki többek közt kiemelte: Sinkó Szabina gondolkodó és kutató szellemisége, alkotói hitvallása már jó ideje a súlytalanul lebegő, márványbőrű arcokon, valamint a titokzatos pillantásokon keresztül nyilvánul meg. Képeit melankólia jellemzi, ám kétértelműek, hiszen a bánat és öröm, a szép és rút, vagy éppen a rabság és a szabadság közötti kapcsolódási pontként is értelmezhetjük őket.  

Az alkotó pályafutásáról Baumgartner Dubravko, a kiállítást szervező Galéria és Múzeum igazgatója beszélt. Mint mondotta: a képzőművész Sinkó Szabina 1992-ben szerzett oklevelet azon a maribori egyetemen, ahol jelenleg oktatóként dolgozik. Lendvához többek között a Pupilla Bábszínház is köti, amelynek nemcsak alapítója, de egyben jelmeztervezője és vezetője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában