26 bormintát adtak le

2023.04.07. 19:00

Megtartotta hagyományos borversenyét az Olajbányász Nyugdíjas Klub egyesület Lovásziban

Nemrég megtartotta hagyományos borversenyét a helyi Olajbányász Nyugdíjas Klub egyesület.

Korosa Titanilla

Balról Rónási Gyuláné és Kondákor József

Fotó: Korosa Titanilla

A mustrára összesen 26 bormintát adtak le a gazdák, ebből 9 volt vegyes fehérbor, 9 fehér fajtabor, illetve 5 rozé és 3 vörösbor is érkezett.

A borokat Kondákor József, Rónási Gyuláné, mindketten a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai, valamint Cseke Gábor borász, sommelier bírálta el. Az értékeléskor elhangzott, hogy néhány bornál előfordultak kénezési problémák, volt, ahol a kénszint magasabb, más esetben alacsonyabb volt a szükségesnél. Végül a bírálatra nevezett nedűk közül 5 ért el arany minősítést, 10 érdemelt ezüstöt, 4 bronzot, valamint kiosztottak 7 oklevelet is. 

Az eseményen azt is megtudtuk, hogy Lovásziban emelkedett a szőlőműveléssel, borkészítéssel foglalkozó fiatalok száma, viszont ennek ellenére a benevezett borminták száma csökkent. A borok értékelése után az est további része vacsorával, a versenybe benevezett borok kóstolásával, majd harmonikaszóval kísért nótázással folytatódott.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában