A gazdák is értékelték a borokat

2023.04.05. 15:00

Hagyományos borversenyt rendeztek Gutorföldén

Az elmúlt hétvégén tartották meg a hagyományos borversenyt a település művelődési házában, ahol nemcsak a zsűri tagjai, hanem a gazdák is kóstolták és értékelték a borokat.

Korosa Titanilla

Munkában a zsűri: Vlasics Lajos, Kondákor József, Kuprivecz József

Fotó: Korosa Titanilla

A bormintákat ez alkalommal a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai - Kuprivecz József, Vlasics Lajos és elnökként Kondákor József - bírálták el. A mustrán a gutorföldi hegyhátakon tevékenykedő szőlősgazdák mellett tófeji, novai, bázakerettyei és iklódbördőcei termelők is felvonultatták a boraikat. A zsűri összesen 28 fehér-, 3 rozé és 17 vörösbort értékelt. Végül a fehérborok közül 5 kapott arany, 9 ezüst, 9 bronz minősítést és 5-öt oklevéllel díjaztak. A rozé borok közt 2 arany- és 1 ezüstérmet osztottak ki, míg a vörösboroknál 3 arany, 7 ezüst, 6 bronz és 1 oklevél lett az eredmény. A falu bora címet Tóth József Muskátli nevű fehérbora érdemelte ki a közönség szavazatai alapján. A borok mellett aranyérmet érdemelt a jó hangulat is, ami a hajnali órákig kitartott.

A zsűri, a szervezők és Nyakas István, Gutorfölde polgármestere mindenkinek megköszönte a részvételt, és biztatták a gazdákat, hogy érdemes a zalai hegyhátakon is szőlőt termelni, borászkodni, mert egymástól tanulva szép borokat lehet készíteni, majd ezeket élvezettel fogyasztani és jó közösséget alkotni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában