Vásár és szakmai előadások

2023.04.21. 12:24

Először rendeztek palántafesztivált Zalaegerszegen

A jövő nagy kihívása az egészséges élelmiszerek előállítása a szükséges mennyiségben, és egyre fontosabb szerep jut a családokat ellátó kiskerteknek, vagy épp háztáji gazdaságoknak, helyi termelőknek is.

Arany Gábor

Palánták sokaságát kínálták az érdeklődőnek

Fotó: Pezzetta Umberto

Egyebek mellett ez is elhangzott pénteken délelőtt az első alkalommal megrendezett Egerszegi palántafesztivál megnyitója kapcsán.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, a Göcseji Kézműves Egyesület és az egy  esztendeje megnyílt Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termékpiac közös rendezvényén palánták sokaságát kínálták az érdeklődőnek. Ezen túlmenően a szervezők a vásárlók sikeres kertészkedését ingyenes szakmai előadásokkal is segítették.

Fotó: Pezzetta Umberto

Fülöp Zoltán a magfogási praktikákról beszélt, Sántha Izabella a kerttervezés és az ágyásrendszer titkaiba vezette be a hallgatóságot. Pogács András a berkenye ültetéséről,  kezeléséről, Fülöp Áron az eperpalánták szaporításáról, gondozásáról szólt, s hogy mit jelentenek a palánták az emberek életében, arról Kocsis András beszélt.

Fotó: Pezzetta Umberto

Mindezeken túl lehetett különféle termékeket kóstolni, ismerkedni a gyógynövényekkel, aztán játékosan, totóval megméretni a tudást értékes nyereményekért.

Fotó: Pezzetta Umberto

A délután két óráig tartó programot óvodások, népdalkörök, néptáncegyüttesek műsora színesíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában