Kihirdették a rajzpályázat eredményeit

2023.04.22. 08:00

Díjeső a húszéves vállalat születésnapja alkalmából

A hűséges kutya úgy őrzi a házat, mint a jó bejárati ajtó, a macska szívesen telepszik az ablakpárkányra. Ezért lett Kutya vagy macska? a címe annak a rajzpályázatnak, amelyet az idén 20 éves, nyílászárókkal foglalkozó Windoor cégcsoport írt ki.

Arany Horváth Zsuzsa

Díjazók és díjazottak. Több mint 650 pályamű érkezett, a gyerekek két kategóriában kaptak jutalmat Fotó: Pezzetta Umberto

A rajzpályázat eredményhirdetését pénteken délután tartották a Hevesi Sándor Színházban, ahol az alkotások kiállítása egy hónapig volt látható. (Emellett a Windoor-székház LED falán is folyamatosan forogtak a gyermekek rajzai.) Több mint 650 pályamű érkezett, az online szavazási lehetőséggel 4396-an éltek. Két kategóriában kaptak jutalmat a gyerekek, az első három helyezett 100, 75 és 50 ezer forintot nyert, osztályaik pedig egy-egy napot tölthetnek el a cég szabadidőközpontjában. A díjazáshoz bérletek felajánlásával csatlakozott a Griff Bábszínház, Zalaegerszeg városa pedig az alsóerdei kalandparkba és az Aquaparkba szóló belépőkkel lepte meg a nyerteseket. A díjakat Péntek Károly ügyvezető, Szűcs István, a Griff Bábszínház igazgatója és dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere adta át. Az átadón Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület igazgatója is méltatta az ötletet és a tanulók munkáit, Farkas Ferenc szobrászművész pedig a zsűri nevében szólt az alkotásokról.

 

Az első kategóriában (1.-2. osztály)  Kovács Gergő lett az első (Ady-iskola), a második Csondor Kata (Ady-iskola), a harmadik Horváth Dénes Balázs (Eötvös-iskola), városi és bábszínházi nyereményt kapott Düh Marcell (Ady-isk.), Kocsmár Milán (Öveges-iskola), Bolla Milos (Eötvös-isk.), Székely Áron (Eötvös-isk.). A második kategóriában az élen végzett Filó Borbála (Eötvös-isk.), második Besenczi Hella ( Dózsa-isk.), harmadik Csiszár Levente (Ady-isk.), különdíjat vihetett haza Markó Karolina (Dózsa-isk.), Györe Balázs (Béke ligeti isk.) és Kaczor Nóra (Liszt-isk.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában