54 bormintát neveztek

2023.04.04. 12:15

Borversenyt tartottak Rédicsen

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a helyi kertbarátkör a hagyományos borversenyét. A civil szervezet tagsága mellett Lentiből is több szőlősgazda megmérette a borát.

Korosa Titanilla

Hárman a házigazdák aranyérmesei közül: Fehér Rudolf, Bíró Károly, Völgyi Ferenc

Fotó: Korosa Titanilla

Gaál Károly, a kertbarátkör vezetője elmondta, hogy összesen 54 bormintát neveztek a gazdák a bírálatra, ebből 2 volt vörösbor, 4 rozé, a többi fehér. Ez alkalommal az eddigiektől eltérően több fehér fajtabort adtak le a gazdák. Ennek egyik oka - mint Gaál Károly elmondta -, hogy a már nem aktív tagok inkább vegyesborokat készítettek, az újak pedig az egyes fajtákból készített nedűket részesítik előnyben. 

A bormintákat Németh Géza Becsehelyről, Cuk Lajos Lendváról és szintén a Muravidékről érkező Felső Alen bírálta el. Végül 9 bor kapott arany minősítést, ebből 7-et a rédicsi tagság nyert el, kiosztottak még 37 ezüstöt, 4 bronzérmet és 4 oklevelet.

Az értékeléskor elhangzott, hogy több bornál is erősen érződött a borkén használata, de összességében eredményes bírálatot zártak a gazdák az elmúlt év időjárási viszontagságai - jégeső, szárazság - ellenére. 

Idén a megszokottaktól eltérően nem a falu borát választották meg, hanem az Év borásza díjat osztották ki. A kitüntető címet a kertbarátkör hosszúfalusi tagja, Bíró Károly nyerte el, aki két borával is arany minősítést ért el. Az Év borivója cím is gazdára talált, ez alkalommal a kertbarátkör másik muravidéki tagja, Fehér Rudolf kapta. 

Az esemény jó hangulatban telt és vacsorával végződött. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában