A házimacska is szerethető

2023.04.03. 12:00

Barátságos kandúr keresi gazdáját

Ahogy kedves Olvasóink megszokhatták, szívesen osztjuk meg azokat a cicákat portálunkon, melyek a Bársonytalp Zala Egyesület ideiglenes befogadóinál várnak jobb sorsukra.

Mozsár Eszter

Ezúttal egy barátságos, két év körüli ivartalanított kandúr szeretné belopni magát a szívünkbe.

Ahogy írják, barátságos, negatív tesztes, új otthont szeretne mihamarabb. Ki tudja, talán húsvétra ő lehetne nyuszi helyett a család kedvence.

Ahogy a szervezet közösségi oldalán írja, sokan keresnek náluk is különleges, azaz fajtatiszta macskákat: legyen az perzsa, sziámi, maine coon és egyebek. Legyen érdekes bundájú, színű, mintázatú, amelyik kitűnik a többiek közül. Tény, hogy a fajtatiszta szinte azonnal gazdára talál, ám az állatvédők és mentők számára minden egyed külön érték.

„Mára egy háziállat ugyanolyan státuszszimbólum lett, mint egy autó, egy ruha, vagy műszaki cikk. Egy különleges cica gazdája nyilván magát is különlegesebbnek érzi másoknál. Értjük mi, ilyen világot élünk, de ettől még nem szomorít el minket kevésbé ez a jelenség. Hiszen számunkra minden cica különleges. Egyikük sem szerethetőbb a másiknál, s még ha a szemnek nagyobb esztétikai élményt nyújt is egy hibátlan, tökéletes példány, a mi szívünknek ugyanolyan kedves és gyönyörű mind” – írják közösségi oldalukon.

A Bársonytalpasok arra buzdítanak tehát mindenkit, hogy nézzék meg az általuk mentett cicákat, vegyék észre azok személyiségét és egyediségét. Találják meg azt, amelyik illik hozzájuk. Mert minden állat szerethető, s fontos, hogy ne a külső alapján ítéljünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában