Együttműködés a csáktornyai piaccal

2023.04.01. 19:01

A hévízi árusok szakmai látogatásra érkeztek Horvátországba

Testvérpiaci megállapodást köt hamarosan a csáktornyai és a hévízi termelői vásártér. Az utóbbi mintegy hatvan árusa a minap szakmai látogatást tett Horvátországban.

Péter B. Árpád

A csáktornyai piacon is szinte minden kapható (Fotó: ZH)

A szóbeli egyezséget már most megkötötte a két piac vezetője, Kovac Zvonimir és Benkő Lajos, a közeljövőben pedig írásba is foglalják az együttműködést, amellyel mindkét közösség nagyobb eséllyel pályázhat a határon átnyúló Leader-pénzekre, fogalmazott a csoport hazaérkezése után a hévízi vásártér üzemeltetője.

– A jövőbeni közös munka hangsúlyos eleme lesz egymás kölcsönös segítése, illetve az is, hogy a termelők lehetőséget kapnak a másik város piacán való megjelenésre, árusításra a mindenkori helyi szabályzásoknak megfelelően – szögezte le Benkő Lajos. – A későbbiekben együtt is indulnánk uniós pályázatokon, és keressük a további kapcsolódási pontokat, illetve a kölcsönös előnyökkel járó újabb lehetőségeket.

Néhányan a hévízi küldöttség tagjai közül. A piaci közösség újabb szakmai kirándulásokat tervez (Fotó: ZH)

A szakmai kiránduláson 57 hévízi árus vett részt, s azért „csak” ennyi, mert ezzel a létszámmal betelt a busz, tette hozzá a fürdőváros piacának vezetője, elárulva: e tapasztalatcsere sikerén felbuzdulva a közösség újabb látogatásokat tervez a környékbeli országok piacaira, hogy további kapcsolatokat építhessen az ottani árusokkal, termelőkkel. Hamarosan például a szabadkai piacra vezet az útjuk, ahol – a hévízihez hasonlóan – van régiséges részleg is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában