A vagongyár ügye is szóba került

2023.04.08. 16:00

A békepártiság lehet a jövő évi választások igazi tétje

A háború és a szankciók következtében elszabadult árak miatt Magyarország 4 ezer milliárd forinttal volt kénytelen többet költeni az energiára mint korábban. Ezt a pénzt értelmes célokra, utak, intézmények felújítására is lehetett volna költeni – mondta csütörtökön a Medgyaszay Házban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, aki a NagyON Kanizsa Egyesület meghívására érkezett a dél-zalai városba.

Pásztor András

Cseresnyés Péter (balról) és Dömötör Csaba a pódiumon

Az államtitkárral Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője beszélgetett, s egészítette ki gondolatait vagy éppen ültette át a helyi viszonyokra. A drasztikus energiaárak következményeként a képviselő például a tervezett vagongyárról is szólt. Mint mondta: ilyen anomáliák mellett minden befektető óvatosabb lesz, de az üzem létrehozása továbbra sem került le a napirendről, csupán arról van szó, hogy a beruházás több ütemre bontva valósul majd meg.
Dömötör Csabát a Medgyaszay Ház közönsége is kérdezhette, így több aktuálpolitikai ügy is felmerült, így például a jövőre esedékes uniós és helyhatósági választások is.

A jövőre esedékes uniós és helyhatósági választásokkal kapcsolatban Dömötör Csaba úgy fogalmazott: számos tényező befolyásolhatja a két választást, az egyik például az orosz-ukrán háború.

– Azt gondolom, hogy a helyhatósági választás nem csak helyi ügyekről fog szólni, hanem a békepártiságról is – fogalmazott az államtitkár, aki szerint látni kell, hogy a hazai baloldalt nem érdekli az ország sorsa, bevallottan azon munkálkodnak, hogy hazánk ne kaphassa meg a jogosan járó uniós forrásokat.

A következő időszak egyik legfontosabb feladata lesz a munkahelyek megóvása és lehetőség szerint újak teremtése – mondta Dömötör Csaba, aki leszögezte: a magyar kormány továbbra sem engedi meg, hogy az ország vagy az itt élő emberek érdekeivel ellentétes döntések szülessenek Brüsszelben, de ehhez társadalmi támogatásra van szükség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában