Rekord számú csapat

2023.03.31. 10:02

Zalaegerszegi siker a Bank/Code országos pénzügyi versenyen

Több mint 3000 középiskolás diákot mozgatott meg az idén ötödször megrendezett Bank/Code verseny. A Pénzmúzeum és a Pénziránytű Alapítvány tudásalapú versenye idén is rámutatott arra, hogy a tizenévesek nyitottak a pénzügyi ismeretszerzésre.

Zaol.hu

Forrás: Illusztráció / Pesti Tamás / FMH

Idén rekordszámú, 1056 csapat, azaz több mint 3100 diák vett részt a Bank/Code országos pénzügyi versenyen. A középiskolai csapatok 4 fordulón keresztül mérték össze tudásukat, a szuperdöntő a legeredményesebb 3-3 csapat részvételével zajlott le március 30-án a Pénzmúzeumban. Az első díjat elhozó zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium iskola felkészítő tanára, Rinfel Mónika elmondta: nem új számukra a Bank/Code megmérettetés, öt alkalommal indultak már a versenyen. Kedvenc feladattípusuk a kreatív feladat, ahol a diákok tényleges lehetőséget kapnak arra, hogy meg tudják csillantani pénzügyi vénájukat.

Eredmények:

Az 1. helyezett a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium csapata lett. Nyereményük egy-egy Apple Macbook Air notebook és 60.000 Ft/fő értékű utalvány.

A 2. helyezett a budapesti Lauder Javne Középiskola iskola csapata lett. Nyereményük egy-egy Apple iPhone 14 (128GB) mobiltelefon, valamint 40.000 Ft/fő értékű utalvány.

A 3. helyezett a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium csapata lett. Ők fejenként egy-egy Apple iPad 10 készülékkel és 20.000 Ft/fő értékű utalvánnyal lettek gazdagabbak.

Az évente megrendezett BankCode vetélkedővel a Pénziránytű Alapítvány és a Pénzmúzeum 2024-ben jelentkezik ismét, de a diákok addig más terepen is megmérettethetik magukat. A jelenleg zajló Neumann Next a középiskolások pénzügyi és gazdasági ismereteit teszi próbára egy hathónapos online vetélkedő keretein belül, melynek első fordulója jelenleg is tart, így még most sem késő jelentkezni rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában