Már tizedszer

2023.03.23. 13:00

Várják az ifjú kócsagőröket

Idén is várják az Ifjú Kócsagőröket a nemzeti parkok, már 10. alkalommal hirdetik meg számukra a programot, hogy a természetvédelmi őrök munkáján keresztül ismerhessék meg a hazánkban is egyre sürgetőbb választ igénylő természetvédelmi kihívásokat és lehetőségeket, közölte az Agrárminisztérium.

Zalai Hírlap

A programra  március 22-től április 22-ig várják a 18 és 24 év közötti fiatalok jelentkezését, akik betekintést szeretnének kapni a gyakorlati természetvédelembe. Jelentkezni a www.ifjukocsagor.furgediak.hu weboldalon keresztül lehet.

A részt vevő diákok az általuk kiválasztott nemzeti parkban tölthetnek el egy tíznapos szakmai gyakorlatot. A legjobbak – természetvédelmi őr mentorukkal közösen – a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat, hogy elnyerjék a 2023 Matula és Tutajos elnevezésű díjat, illetve az ötnapos külföldi tanulmányutat Európa egyik legszebb nemzeti parkjába.

A program sikerét mutatja, hogy a korábbi résztvevők közül már többen dolgoznak valamelyik nemzeti park igazgatóságnál, akár természetvédelmi őrként, akár más beosztásban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában