Sajtótájékoztatót tartottak

2023.03.30. 17:30

Újra teljes gőzzel működnek a zalaegerszegi kulturális intézmények

Az energiaválság miatti korlátozó gazdálkodás a téli hónapokban szűkítette a kulturális intézmények nyitvatartási lehetőségeit, ezt április elsejével feloldották Zalaegerszegen, jelentette be a csütörtöki tájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester és Flaisz Gergő, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ igazgatója a Korona Szalonban.

Arany Horváth Zsuzsa

Flaisz Gergő és Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón Fotó: Seres Péter

A minőségi és széleskörű igényeket szem előtt tartó kulturális kínálat a Keresztury VMK összes intézményére hosszú évek óta jellemző, mondta a polgármester a szezonnyitó beharangozó tájékoztatón, de a kollektíva a járvány idején is hathatós segítséget nyújtott a város lakóinak a maszkok célba juttatásával, ami jelzi, a kultúra emberei nehéz időkben is megtalálják a feladataikat. Az elzárások idején online elérhető programokkal álltak a zalaegerszegiek rendelkezésére. A város vezetése számít a városi művelődési intézmények munkatársaira majd a LED lámpacsere program lebonyolításában is. Balaicz Zoltán reméli, április elsejétől minél többen élnek a gazdag kulturális kínálat adta élményszerzései lehetőséggel.

Flaisz Gergő bemutatta az intézményegységek tavaszi-nyári programjait, melyből kiderült, a Korona Szalon, a Keresztury és az Apáczai művelődési ház, az Art Mozi, a gébárti kézműves alkotóház, a hangverseny- és kiállítóterem a megszokott, egyedi profilba illő eseménysorral várja a közönségét, egy-egy helyszínen havonta 5-6 izgalmas rendezvényre számíthatnak a megyeszékhelyen élők. Az igazgató kiemelte a Petőfi bicentenárium előtt tisztelgő, április 28-án a Keresztury VMK-ban a közönség elé kerülő Tigris és hiéna előadást, amelyet egerszegiek hoznak létre a költő művéből. Kuriózumnak számít például április 20-án az Art Moziban látható Carmen című balettelőadás, a Pécsi Kortárs Balett produkciója, valamint a zsinagógában egész nyáron látható képzőművészeti tárlat, amely balatoni tematikájú műveket mutat be. A programokról a Keresztury VMK honlapján részletesen lehet tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában