Két taggal bővült

2023.03.22. 13:30

Újjáalakult a városi idősügyi tanács Letenyén

Újjáalakult, s a korábbiakhoz képest két fővel ki is bővült Letenye város idősügyi tanácsa. A minap megtartott alakuló ülésről Farkas Szilárd polgármester tájékoztatta lapunkat, aki maga is tagja a tanácsnak.

Gyuricza Ferenc

Ülésezik az idősügyi tanács. Az elnökségben balról Farkas Szilárd és Pácsonyi Imre, mellette Mikóné Farkas Ildikó

Forrás: Letenyei önkormányzat

Elmondta: a dél-zalai városban 2015-ben alakult meg az idős korú lakók érdekérvényesítését és képviseletét ellátó szervezet. Ennek eredetileg hét tagja volt, ám a mostani újjászervezés kapcsán – hogy még szélesebb körben juthassanak el információk az időskorúak számára – két további taggal kibővítették. Az újjáalakult tanács tagjai Farkas Szilárd mellett Mikóné Farkas Ildikó alpolgármester – akit egyben a megyei idősügy tanácsba is delegáltak –, Biró László, az önkormányzat humán és ügyrendi bizottságának elnöke, dr. Bálint Sándor háziorvos, Vlasicsné Hermán Gabriella, a Kolping Alapszolgáltatási Központ vezetője, Soós Lászlóné, a Letenyéért Közéleti Egyesület képviselője, Bagladi Ferencné, a Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetsége helyi szervezetének elnöke, Kálmán Mária, a Derűs Évek Nyugdíjas Klub vezető-helyettese, valamint Aigner Géza plébános lettek. Tanácskozási joggal állandó meghívottként részt vesz továbbá a tanács negyedévenkénti ülésein Mozsolics Klára, a Letenyei Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője, illetve Gál Zsuzsanna, a közös önkormányzati hivatal osztályvezetője is.

Az újjáalakuló ülésen jelen volt Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke, a megyei idősügyi tanács elnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában