Barátsághidakat szeretnének építeni

2023.03.09. 06:50

Pörgős, mozgalmas évet terveznek idénre Hévíz vidám szépkorúi

Pörgős esztendőt zárt, s idénre is hasonlót tervez a Hévízi Szépkorúak Vidám Társasága.

Péter B. Árpád

A társaság tagjai számos vidám programon vettek részt közösen az elmúlt évben, s idénre hasonló folytatást terveznek

Soborné Mosolygó Liám, a civil szervezet társelnöke felelevenítette: tavaly havonta két-három alkalommal tartottak összejöveteleket, amelyek tartalmas elfoglaltságot biztosítottak tagjaiknak, illetve a város szépkorú polgárainak, de olykor a fiatalabb korosztályok képviselőinek is.

Az elmúlt esztendő első negyedéve még a Covid árnyékában telt, aztán áprilistól felpörgött a társaság, amely kirándulást szervezett például Székesfehérvárra, a keszthelyi Festetics-kastélyba s a Káli-medencébe, emellett tagjai rendszeresen részt vettek a város programjain. Szerveztek kávészeánszot és szüreti vigasságot, kultúrsétát s Márton-napi vigalmat, az esztendő végén pedig adventi műsort adtak a város idősotthonaiban, és ezúttal is megtartották jótékonysági gyűjtésüket a nehéz helyzetben lévő hévízi nyugdíjasok és családok számára.

– Idén is havonta két-három programot tervezünk – fogalmazott Soborné Mosolygó Liám. – Hisszük és valljuk, hogy a mai világban felértékelődnek az összetartó kisközösségek, amelyeknek fontos szerepe van a testi, lelki, kapcsolati egészség fenntartásában. Ennek jegyében szervezünk például egészségtudatos életmódeseményeket és közösségi sportalkalmakat, például senior tornát, nordic walking túrákat s kirándulásokat is.

 

Idén minden hónapban utaznak majd Hévíz szépkorúi, a célpontok között szerepel például Veszprém, a várpalotai Trianon Múzeum, a tapolcai tavasbarlang, illetve a zalaegerszegi Mindszentyneum is. Lesznek versmondó, felolvasó és zenés programok, s ebben az évben is közösen ünneplik a tagok születés- és névnapját. Mindemellett elindul a „Jó szomszédság – jó egészség” programjuk, amelynek célja, hogy baráti kapcsolatokat alakítsanak ki a szomszédos települések nyugdíjasklubjaival.

– Hévízen pedig barátsághidat szeretnénk kiépíteni a különböző korosztályok között, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, ezzel is erősítve a város közösségét – szögezte le Soborné Mosolygó Liám, hozzátéve: ennek jegyében felveszik a kapcsolatot a városban működő óvodákkal, iskolákkal, hogy közös platformot hozzanak létre. Ezzel is idei mottójukat akarják erősíteni, amellyel azt üzenik: „Szeretünk Hévíz!”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában