Gálaműsorral is készülnek

2023.03.17. 11:30

Ötvenéves jubileumát ünnepli idén a Kerka Táncegyüttes Lentiben

Megalakulásának 50. évfordulóját ünnepli idén a Kerka Táncegyüttes. Ebből az apropóból nagyszabású gálaműsorral és egyéb programokkal is készülnek. Erre várják nemcsak az aktív néptáncosokat, hanem azokat is, akik egykor tagjai voltak az együttesnek.

Korosa Titanilla

Jubileumot ünnepelnek idén a néptáncosok

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Borsos Bertalan, a Kerka Kulturális Egyesület elnöke elmondta, az április végén megtartandó műsorban szeretnék a táncosok minden korosztályát bemutatni a színpadon, a legfiatalabbaktól a szeniorokig. Várják vissza azokat a táncosokat, akik szívesen bekapcsolódnának majd a közös produkcióba, hisz az egyik legérdekesebb műsorszám az össztánc lesz, melyben palatkai táncokat mutatnak be.

Fotókiállítást is összeállítanak az évfordulóra, mely képekben mutatná be a Kerka Táncegyüttes elmúlt 50 évét. A tárlat összeállításához szívesen fogadnak képeket a táncosoktól, nézőktől, az együttes munkásságát nyomon követőktől. A képeket Lentiben a városi könyvtár munkatársainál, vagy a szervezőknél adhatják le.

A kép 2018-ban készült a 45 éves jubileumon
Forrás: ZH-Archívum

Kiss Norbert, a Kerka Táncegyüttes művészeti vezetője a táncok gyakorlásáról, a produkciók összeállításáról beszélt. Mint mondta: a koronavírus-járvány náluk is okozott nehézséget, kimaradtak próbák, hátráltatta a minőségi munkát és a létszám is csökkent, ennek ellenére már készülnek az évfordulóra. Azonban a nézők nem a kerkásoktól megszokott gálaműsort láthatnak, kissé rendhagyó lesz az előadás, illetve műsorsorozatot hirdetnek. Április utolsó hétvégéjére tervezik az elsőt, amelyben a gyerekek, a felnőtt tánccsoport és az idősebb generáció tagjai lépnek fel klasszikus koreográfiákkal a korábban megszokott, egy témát táncjáték formájában feldolgozó produkció helyett.

A következő műsor az utánpótlásról szól majd egy hagyományos évzáró műsor keretében, de a tervek szerint láthatja a közönség a Kerka Táncegyüttest nyáron önálló táncesten is, majd ősszel Szent Mihály-nap környékén pásztorünnepet mutatnak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában