Magyar falu program

2023.03.23. 18:00

Öltözőket és vizesblokkot avattak a csesztregi iskolában

Csütörtökön avatták fel a felújítást követően a Kerkai Jenő Általános Iskola tornatermi épületrészéhez tartozó öltözőket és a vizesblokkot.

Korosa Titanilla

A megújult öltözőben Kajári Attila, Vigh László, Csiszárné Németh Szilvia, Bedő Róbert

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ fenntartásában lévő általános iskola a fejlesztésre a Magyar falu program keretében nyert el mintegy 26 millió forintot.

Az ünnepségen köszöntötte a megjelenteket Csiszárné Németh Szilvia igazgató és elmondta, hogy az iskola tornaterme helyi közösségi összefogással épült, 1988-ban adták át. 2008-ban nyílászárókat cseréltek és új padozatot kapott, az öltözők és a vizesblokkok viszont felújításra vártak. Most a munkálatok után új, praktikus, tetszetős helyiségekkel gazdagodott az intézmény.  

A beruházás részleteit Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója ismertette részletesen. Eszerint a felújítás során a régi lap- és padlóburkolatok, párkányok, nyílászárók, vízellátási, gáz és fűtési berendezési tárgyak bontása megtörtént, majd új csempe, illetve gresslap és padlóburkolat került a helyiségekbe. Beépítettek 6 kültéri kétszárnyú nyílászárót és 8 beltéri ajtót. Újrafestették a folyosói ablakokat, valamint egyedi gyártású fogasok készültek az öltözőkbe. Továbbá új fűtőtestszerelvények, lapradiátorok, mosdók és ezek használatához felszerelések kerültek a helyükre. Emellett megújult a villamosrendszer is.

Bedő Róbert, Csesztreg polgármestere arról beszélt, hogy a 850 lélekszámú községben a közel 170 fős iskola mellett működik teljes kihasználtsággal, 14 gyermekkel a bölcsőde, az óvodában pedig 70 kisgyermeket nevelnek.  Mint mondta: sokat tesznek azért hogy a település élhető legyen és a gyermekeket vállalók helyben megtalálják az életük megalapozásához szükséges feltételeket.

Méltatta a beruházást Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is és arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy a falvakban meglévő infrastruktúrát, főként az oktatási és nevelési intézményeket igyekezzenek megtartani. A Magyar falu program segítséget nyújt a településeknek, hogy javuljon az életminőség a falvakban és a vidéki élet szimpatikussá váljon az embereknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában