Meghosszabbították a határidőt

2023.03.22. 15:30

Oktatási intézmények pályázhatnak állatvédő és állatbarát címekre

Több zalai óvoda és iskola büszkélkedhet az állatbarát, illetve állatvédő intézmény címmel, így a többiek számára is itt a lehetőség, hogy büszkén viselhessék egy évig ezt a címet.

Mozsár Eszter

Illusztráció

Harmadik alkalommal, kibővített tartalommal és további kategóriákkal hirdette meg pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központja és az „Állatvédelem gyerekeknek” FB oldal szerkesztőbizottsága az oktatási intézmények számára. Az óvodák és általános iskolák mellett már bölcsődék, középiskolák és gyermekotthonok is pályázhatnak.

A szervezők az előzetes kiírási dátumot meghosszabbították egy hónappal, így az új kiírás szerint április 30-ig lehet beadni a pályaműveket.

A közleményben arról tájékoztatnak, hogy egy év alatt megkétszereződött a versenyző intézmények száma és tavaly országszerte már 50 általános iskola és 120 óvoda vált jogosulttá az „Állatbarát Általános Iskola” és az „Állatbarát Óvoda” cím használatára egy éven keresztül.

A pályázatra olyan magyarországi és határon túli magyar intézmények jelentkezését várják, amelyek kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, valamint arra törekednek, hogy változatos és kreatív programok segítségével beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe. A beérkezett munkákat állatvédelmi és pedagógus szakemberekből álló zsűri bírálja el. A pályázatok nyertesei a díjakat és okleveleket immár hagyományosan az Állatorvostudományi Egyetemen megrendezendő ünnepségen vehetik át Prof. Dr. Sótonyi Péter rektortól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában