Értéktár

2023.03.25. 16:00

Nyugdíjasok ismerkedhettek a kosárfonással Lovásziban

Helyi értéktár létrehozására hirdetett programot az Életet az Éveknek Zala Megyei Nyugdíjas Szervezet vezetősége klubjai részére. A felhívás keretében a lovászi idősek szervezetének tagjai a kosárfonással ismerkedtek.

Korosa Titanilla

A lovászi nyugdíjasok a kosárfonással ismerkednek

Fotó: Korosa Titanilla

Rónási Gyuláné Marika, a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub sajtófelelőse elmondta, hogy a területi nyugdíjas csoportoknak az értéktár létrehozásával az a céljuk, hogy felelevenítsék, megmutassák, megőrizzék a régi mesterségeket és ápolják a népi kultúrát. 

- A Lenti térségi nyugdíjas klubok vezetőivel programot dolgoztunk ki ezen tevékenységek bemutatására – jelezte. - Februárban az értéktár programjaként Kovács Gyula pórszombati erdész, a régi magyar gyümölcsfajták őrzője, a Tündérkert-mozgalom elindítója tartott előadást a csesztregi társegyesületnél. Nemrég Lovásziban a kosárfonással ismerkedtünk meg. A tornyiszentmiklósi Szakács Istvánné Márti és Völgyi Péterné Erzsi mutatta be a tagoknak ezt a mesterséget. A programon vendégeink voltak a csömödéri Cserta-menti Nyugdíjas Klub tagjai. Április 12-én pedig a tervek szerint a hetési szőttes csodáival fog megismertetni minket Hácskó Imréné népi iparművész Lentiben. Ezek a mesterségek nem haltak ki, vannak még, akik művelik. A termékek magukban hordozzák a múlt, a természetes anyagok, a kézimunka tiszteletét, amit muszáj megőrizni a jövő nemzedék számára. Majd május elején Lelkes András természetvédelmi őr tart vetítéssel egybekötött előadást a természet értékeiről, azok védelméről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában