Kiemelt szereppel bírnak a társadalomban

2023.03.12. 17:13

Nőnapi ünnepséget tartottak Csödén

Vendéglátással egybekötött nőnapi ünnepséget szervezett a településen élő hölgyek számára Csöde önkormányzata. A szombati rendezvényen Feketéné Fellner Marianna polgármester, valamint Vigh László, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket.

Gyuricza Ferenc

Vigh László (balról), Vizsy-Reszneki Klaudia, kezében fiával, Noellel, Feketéné Fellner Marianna, Nagy Józsefné és Nagy Kinga a csödei rendezvényen

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Előbbi kiemelte: a nőnap már hagyományos program a településen, s örömmel tapasztalja, hogy azon évről évre egyre nagyobb számban vesznek részt a kisközség lakói. Az idei azonban minden eddiginél nagyobb jelentőséggel bír, hiszen a rendezvényen jelen volt Bíró Béláné is, aki ez év novemberében tölti be századik életévévét.  

Vigh László többek között arról beszélt, hogy a mindössze 84 lakosú települést többségében hölgyek lakják. A magyar társadalomban a nők kiemelt szereppel bírnak, ezért is foglalta bele az alkotmányba a kormányzó többség, hogy a házasság egy férfi, valamint egy nő kapcsolatából jön létre. Ugyancsak az alkotmányban rögzítették, hogy minden megfogant embernek joga van az élethez. Utóbbi kapcsán azt is elmondta Vigh László: új életet adni csak nők képesek, akik nemcsak családanyaként állják meg a helyüket, hanem munkát is vállalnak, ellátják a háztartást, s emellett „elviselik a férfiakat is, ami a legnagyobb feladat”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában