Találkozóhely, közösségi tér is lehet

2023.03.20. 19:00

Játszóteret avattak Lenti bárszentmihályfai városrészében

A helyi gyerekekkel közösen avatták fel az önkormányzati képviselők hétfőn az új játszóteret a bárszentmihályfai településrészen.

Korosa Titanilla

Farkas Ferenc településrészi képviselő, Drávecz Gyula alpolgármester, Liszi Bianka, Horváth László, Sebestyén Vince, Németh Zsófia, Hermán Balázs településrészi képviselő

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Központi helyen, a sportpálya szomszédságában élvezhetik a gyerekek az új eszközöket, köztük játszóvárat, kettőshintát, homokozót, illetve két- és egyszemélyes rugós játékokat. Az avatóünnepség alatt és után ki is próbálták ezeket a kicsik. 

Horváth László polgármester elmondta, hogy a város településrészeiben felmerült az igény játszótér kialakítására, mely egyben találkozóhely, közösségi tér is lehet a gyerekeknek és a velük érkező felnőtteknek egyaránt. A vidékfejlesztési program nyújtott a megvalósításhoz mintegy 15 millió forint támogatást, ehhez az önkormányzat közel 800 ezer forint önerőt biztosított. A terület kijelölésénél a városrészi önkormányzat nyújtott segítséget a kivitelezőnek, az eszközök telepítése a biztonsági előírásoknak megfelelően megtörtént, a játékok alatt ütéscsillapító kavicsot helyeztek el. A tereprendezést és az előkészítést lenti vállalkozó végezte.

A polgármester arról is beszélt, hogy a játszótér kiépítését az is motiválta, hogy Lenti városrészeit egyre több fiatal választja lakóhelyül, ami örömteli az önkormányzat számára, hiszen szeretnék megtartani a népességet. 

A bárszentmihályfaihoz hasonló felszereltségű új játszótér létesül a lentikápolnai és a mumori településrészben is – tudtuk meg. Továbbá a városban található elavultabb, felújításra szoruló játszótereket is igyekeznek sorban megújítani, a játékokat, eszközöket lecserélni. 

– A város önkormányzatának nem titkolt célja a szabadtéri létesítmények megvalósításával, hogy a gyerekek ne a digitális térben, hanem a szabadban, a friss levegőn játsszanak, hisz az egészséges fejlődésükhöz rengeteg mozgásra van szükség. Emellett a játszótér további lehetőségeket ad a városrészeknek, a közösségi életben kulcsszerepet tölthetnek be, valamint gazdagítják a városképet – zárta gondolatait Horváth László. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában