Határokon átnyúló üldözés

2023.03.21. 10:00

Illegális határátlépők a Muravidéken

Magyarország területéről lépett be Szlovéniába az a 25, zömében bangladesi határsértő, akiket a két ország rendőreinek közös akciója eredményeként fogtak el a minap a Muravidéken. Minderről a szlovéniai magyar sajtó is részletesen beszámolt a közelmúltban.

Gyuricza Ferenc

Forrás: pixabay.com

Lendvai hírforrásunk szerint az illegális határátlépők az éjszaka leple alatt egy szlovén rendszámú mikrobusszal Rédics irányából Göntérháza felé tartva jutottak át szlovén területre. A határokon átnyúló üldözésről szóló nemzetközi megállapodás alapján a magyar rendőrök ugyan követték a gyanús járművet, ám Radamos térségében nyomát vesztették. Erről rögtön értesítették a szlovén kollégáikat, akik nyomozást indítottak, majd Radamos és Kámaháza között egy mezei úton rá is találtak az addigra már üresen álló furgonra. A keresést folytatva még ugyanazon az éjszakán a muravidéki Kámaháza és Dobronak külterületén rá is találtak az elmenekült járművezetőre és a 25 utasra, akikkel szemben tiltott határátlépés miatt eljárást indítottak. A 25 előállított határsértőről időközben kiderült, hogy húszan közülük bangladesi állampolgárok, akikhez négy pakisztáni és egy ghánai állampolgárságú személy csatlakozott még. A járművezető szlovén állampolgár volt.  

A szlovén rendőrség a kutatást folytatva a hajnali órákban Kámaháza külterületén egy litván rendszámú, Mercedes típusú személygépkocsit is megállított. Ebben két litván állampolgár utazott, akik feltehetően segítették a tiltott határátlépést, így velük szemben embercsempészet gyanúja miatt indul eljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában