Rendezvények

2023.03.24. 08:30

Ezekkel a programokkal vár Zalaegerszeg és környéke a hétvégén

Gyuricza Ferenc, Korosa Titanilla, Mozsár Eszter

Évadnyitót tartanak a falumúzeumban

Forrás: ZH-Archívum

Könyvbemutató

Pénteken, az endometriózis világnapja alkalmából 17 órakor mutatják be a Zalaegerszegen, a Keresztury VMK-ban Salamon Adrienn és Dr. Bokor Attila Eltűnt napok című könyvét. A könyv kapcsán a szerzőkkel, szakértőkkel és az érintettekkel beszélget Balaicz Zoltánné. Az eseményen a témával kapcsolatban látható lesz a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ hallgatóinak kiállítása is.  

Hímestojás-kiállítás

Dobronakon, a muravidéki település Dobronoki Györgyről elnevezett tájházában szombaton 9 órától húsvéti hímes tojás kiállítás várja az érdeklődőket.

Évadnyitót a falumúzeumban

Évadnyitót tartanak Zalaegerszegen, a falumúzeumban szombaton, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján 10 órától. A tavaszköszöntő forgatagban lesz kertészeti elő­adás, magbörze, hagymás növények és facsemeték vására, s adnak tanácsokat gyümölcsfák metszéséhez, oltásához is. Fél 11-től Kovács Gyula és Darázsi Zsolt göcseji körtefajtákról beszél. Fél kettőkor borverseny kezdődik, de a kínálatban gyermekprogramok is helyet kapnak.

A fehér vértanú

A zalaegerszegi Mindszen­tyneumban vasárnap 17 órától vetítik a Mindszenty – A fehér vértanú című portréfilmet. A vetítés vendége lesz a rendező Koltay Gábor.

Alzheimer

A lenti művelődési központban pénteken 16 órától vetítik az Alzheimer című filmet. Majd Kollár István, a díjnyertes alkotás készítője és dr. Menyhárt Miklós főorvos tart beszélgetést a témáról.

Méregtelenítés

Szombaton 15 órától az iklódbördőcei kultúrházban Bertáné Siroki Gabriella dietetikus tart előadást a tavaszi méregtelenítésről.

Koncertek, zenés partik

Zalaegerszegen, a Mama Africában szombaton D.J. Borsha keveri a zenét. Az Angels Clubban szintén szombaton Molnár Isti lesz a hangulatfelelős, a Mimosa Lounge pedig retro partit tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában